El petit Nicolás va aprovar la selectivitat gràcies a enganys, un DNI fals i suplantació d'identitat

Va pagar fins a 6.000 euros a un amic perquè es fes passar per ell

Francisco Nicolás va crear una complexa trama per aprovar l'examen. | GTRES.

Francisco Nicolás Gómez Iglesias, també conegut com el petit Nicolás, va crear una complexa trama per aprovar l'examen de la selectivitat en el que va falsificar el seu DNI i va subornar un amic seu per tal que s'hi presentés en lloc seu. A més, es va fer passar pel president del Grup Pascual per oferir feina a la filla del cap d'estudis del seu institut, segons explica '20 Minutos'. Una estratègia que ara ha arribat a mans del jutge Arturo Zamarriego, ja que investiga les possibles activitats delictives que el jove ha dut a terme.

A través d'un informe es revela que el jove va falsificar el seu DNI, de manera que apareguessin les seves dades personals, però amb la foto de l'amic que es va presentar en nom seu. El resultat va ser molt bo, ja que va obtenir una nota de 8.25, sent així una de les millors notes del seu institut tot i que la seva nota mitjana de batxillerat era només de 5,53. Gràcies a aquesta gran nota, va aconseguir entrar al Colegio Universitario de Estudios Financieros, on va cursar els estudis fins al 2014, quan va ser detingut. Segons la policia, el jove podria haver comès tres delictes diferents: suborn, falsedat en document públic i falsedat en document oficial.

Els investigadors han descobert que Nicolás va convèncer al seu amic amb 6.000 euros, segons els seus amics, per tal que es presentés en nom seu a la prova de selectivitat. Al mateix temps, ho va explicar de forma detallada al cap d'estudis del seu institut, a qui necessitava per no ser descobert i a qui va prometre treball per a les seves dues filles i per a la parella d'ambdues. A més, per aconseguir el seu propòsit, el Nicolás va arribar a crear un correu electrònic fals per fer-se passar pel president del Grup Pascual, Tomás Florencio Pascual, i escriure a la filla del cap d'estudis assegurant-se un lloc de feina. L'engany ha estat tan bo que inclús la jove va deixar la seva feina per incorporar-se al Grup Pascual fins que es va adonar que tot era fals.


Comentaris

envia el comentari