El poble que viu enterrat permanentment sota la sorra del desert

Les imatges d'aquest poble són sorprenents

A la localitat només hi viuen 300 persones. Foto: Alexei Golubtzov / Focus Fotos

Curiosa situació la que viuen cada matí els habitants de Shoyna, a Rússia. La localitat es desperta cada dia sepultada per la sorra desèrtica d'aquesta zona situada prop del cercle polar àrtic, la zona més al nord del món. Un fet que, segons lavozdelmuro, vindria produït per les ràfegues de vent que hi ha a la zona que fan que la sorra pugui cobrir una casa en poques hores.

D'aquesta manera, una de les feines que han de dur a terme cada dia els habitants d'aquesta localitat és retirar la sorra que no els permet ni entrar ni sortir de les seves cases. Un fet que, al llarg dels anys, ha produït que s'acostumessin a conviure amb la sorra. Tot i així, no tothom ha resistit a la situació, que va començar amb petits moviments de sorra, i, actualment, a Shoyna només hi queden 300 habitants.

Els habitants han de desenterrar cada dia les seves cases. Foto: Alexei Golubtzov / Focus Fotos

Quant als habitatges desocupats pels qui van decidir marxar de la localitat, han quedat totalment sepultats. Un fet que, no permet que els habitants puguin marxar de vacances, per la por a tornar i no poder accedir de cap manera a la casa. A més, només s'hi pot accedir per mar. Des de fa uns anys però, la comunitat científica, arquitectònica i artística va interessar-se per Shoyna, que s'ha convertit en un referent per a diversos projectes fotogràfics.

El vent és l'encarregat de cobrir les cases. Foto: Alexei Golubtzov / Focus Fotos


Comentaris

envia el comentari