El polèmic cartell d'una barberia de Palma de Mallorca

Permet l'entrada d'homes i cans però no de nens i dones

Imagen del barbero. | Diario de Mallorca.

L'holandès Bob Van den Hoek va arribar a Palma l'any 2013 i regenta un saló, el Syndicate Barbers, situat a la plaça del Progrés de Palma de Mallorca. L'establiment no s'ha fet famós per les seves corts sinó per un curiós cartell que hi ha en l'entrada on s'anuncia que no poden entrar nens ni dones però sí homes i cans.

Van den Hoek ha explicat sobre el cartell, que és il·legal, que «ni un solament dels meus clients s'ha queixat d'aquesta prohibició, tot el contrari, tots em diuen que és una brillant idea, genial. Tal vegada, el rètol és provocador, sí». Segons el Periodico, la seva dona, Ariela Schönberg, decoradora alemanya, és l'autora de l'advertiment i algun dia ha clarejat amb la paraula «masclista» sobre ell.

«Jo sóc el rei del meu saló. Vull treballar com si estigués a la meva casa, amb la meva música i els meus discos de vinil,  aquí no entra res digital. Vull sentir-me, al costat dels meus clients, còmode i que ells passin una hora el més agradable possible», ha afirmat el barber. Segons l'holandès, que es va criar en una família de militars, no té «res» contra les dones, però sí que «els seus clients agraeixen aquesta privacitat entre homes, una horeta nostra, per tallar-te el pèl, arreglar-te la barba, afaitar-te, sentir la nostra música, prendre una copa, conversar entre nosaltres. Un lloc per a cavallers».

Aquesta actitud ha rebut queixes per part de l'Institut de la Dona del Govern balear i van instar al propietari del saló a retirar-ho. Aquest el va fer però finalment ho va tornar a penjar-ho. El govern balear va traslladar la queixa i la protesta a l'Observatori de la Dona, vinculat al Ministeri de Sanitat i Serveis Socials, que ha pres cartes en l'assumpte i, probablement, en un temps obligarà al duel de Syndicate Barbers a retirar el cartell.

Imagen del polémico cartel. | el Periódico.


Comentaris

envia el comentari