IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Prat serà el gran aeroport més barat d'Europa

Les taxes que cobrarà per aterrar a les aerolínies seran les més baixes | L'aeroport de Barajas se situa just per darrere del de Barcelona

L'aeroport del Prat | Cedida

L'aeroport del Prat es convertirà en el més barat d'Europa. A partir de l'1 de març, amb la baixada d'un 2,2% anual de les taxes d'Aena, les aerolínies comunitàries pagaran uns 2.861 euros per aterrar a Barcelona amb un Boeing 737-400 amb una ocupació del 85% —uns 115 passatgers. Mentre que a l'aeroport de Barajas, que se situarà com el segon més barat, les taxes seran d'uns 3.045 euros, segons informa El Economista.

Amsterdam és també un dels aeroports més econòmics per a les línies aèries, però les tarifes augmenten considerablement en altres països. El més car amb diferència és l'aeroport de Heathrow a Londres, que cobra 9.340 euros per fer escala a una companyia europea i 27.781 si és extracomunitària.

Pel que fa a l'Estat, el govern espanyol ha aprovat un polèmic ajust tarifari de l'11% fins al 2021. Per una banda, les aerolínies aplaudeixen aquestes mesures i consideren l'aeroport del Prat i Barajas uns llocs idonis on operar per les baixes tarifes. Per altra banda, la decisió política no ha agradat gens als accionistes privats d'Aena i han amenaçat de denunciar el govern per abaixar tant les taxes.

Segons ha declarat el ministeri de Foment, la justificació a aquest canvi en les taxes a les aerolínies és l'impuls de l'arribada de viatgers. Així, confien en el creixement de les de baix cost i creuen que en els pròxims cinc anys els dos aeroports de Barajas i el Prat aconseguiran 54 i 47 milions de passatgers, respectivament, una xifra que suposa un augment del 7,6%.


Comentaris

envia el comentari