IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El president Trump promet tornar el poder al poble

«No estem transferint el poder d'un Govern a un altre, o d'un partit a un altre, estem traient el poder de Washington DC i l'estem tornant al poble», ha assegurat

El president Trump jurant el càrrec durant l'acte d'investidura. | EP

El recentment investit president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat l'inici d'una nova era que es caracteritzarà pel traspàs del poder de l'«establishment» al «poble» per «posar els Estats Units primer». «Determinarem la causa dels Estats Units i del món durant els pròxims anys», ha dit al començament d'un discurs d'uns 15 minuts de durada escrit per ell mateix —segons ha sostingut el seu portaveu— que ha pronunciat a l'esplanada del Capitoli després de prendre possessió del càrrec. Trump ha destacat que, si bé cada quatre anys el 20 de gener es repeteix el mateix ritual, «la cerimònia d'avui té un significat molt especial»: «no estem transferint el poder d'un Govern a un altre, o d'un partit a un altre, estem traient el poder de Washington DC i l'estem tornant al poble».

«Durant massa temps un petit grup de la capital de la nostra nació s'ha quedat amb la recompensa mentre que el poble s'ha quedat amb el cost. L'establishment es protegia a si mateix, però no els ciutadans», ha criticat. «Això canvia just aquí i just ara», ha proclamat. «El 20 de gener del 2017 serà recordat com el dia en què el poble estatunidenc va tornar a controlar aquesta nació», ha afirmat, prometent que «ningú serà oblidat» i que «tothom serà escoltat». El principal objectiu d'aquest «moviment crucial» serà «posar els Estats Units primer». Trump ha lamentat que Washington hagi «gastat milers de milions de dòlars» en defensar i fer créixer altres països i ha assegurat que imposarà «una nova visió» per revertir tots aquests fons en terra estatunidenca. «La fortalesa del nostre país ha desaparegut del nostre horitzó (...) i, a partir d'ara, cada decisió sobre comerç, impostos, immigració o afers estrangers es prendrà per beneficiar els estatunidencs», ha assegurat. «A tots els estatunidencs(...): mai més tornareu a ser ignorats, les vostres veus, les vostres esperances i els vostres somnis definiran el nostre destí i la vostra valentia ens guiarà sempre. Farem que els Estats Units torni a ser fort, torni a ser ric, torni a ser orgullós, torni a ser segur. Junts farem que els Estats Units torni a ser gran una altra vegada», ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari