IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El preu de la llum batrà un nou rècord aquesta nit

Eviteu posar la rentadora avui entre les 20.00 i les 23.00 hores per què serà quan la llum es pagarà a un preu més alt

La rentadora d'aquesta nit pot sortir molt cara. | Cedida

Si aquest dimecres heu de posar una rentadora o una assecadora, eviteu fer-ho les 20.00 i les 23.00 hores, ja que serà el moment del dia en què la llum es pagarà al preu més car. Segons explica RAC1, els preus del mercat majorista corresponents de les 21.00 a les 22.00 hores, seran els més alts, arribant als 92,6 euros per cada megawatt.

El preu mitjà de l'electricitat durant tot el dia —que és d'uns 78,83 euros per megawatt— tornarà a batre un rècord, sent el més alt dels últims tres anys i continuant l'augment de preu que s'està produint aquest mes, arribant ja a una pujada d'entre el 15 i el 20%. De fet, en els 18 primers dies d'aquest any els preus de l'electricitat són un 117% superiors als de fa un any.

Aquesta escalada de preus de la llum coincideix amb l'arribada de l'onada de fred i se suma a la pujada del 5% que va patir la bombona de gas butà (que majoritàriament fan servir gent gran i persones amb pocs recursos econòmics) ahir mateix. L'hora més barata d'aquest dimecres, 18 de gener, ha estat de les 05.00 a les 06.00 hores, quan el preu per megawatt ha estat de 57,29 euros.


Comentaris

envia el comentari