El preu del transport públic es manté de cara al 2017

Com a novetat, s’ampliarà l’ús de la T-12 dels 14 als 16 anys d’edat

Sis treballadors del Metro de Barcelona s'haurien quedat diners de les multes | Ajuntament de Barcelona

El Govern, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana han anunciat aquest dilluns que es congelen els preus del transport públic per al 2017. Puigdemont ha subratllat l'acord polític entre administracions per «garantir un dret bàsic com la mobilitat sostenible». El president ha assenyalat que les aportacions per finançar l'ATM es repartiran en un 51% per part de la Generalitat, en un 25% per part de l'Ajuntament i en un 24% per part de l'AMB. En aquest sentit, el president català ha «convidat» l'estat espanyol a assumir el seu paper en el finançament del transport públic amb els deu milions que manquen per cobrir el nou dèficit que es generarà a l'ATM amb la congelació de tarifes, «tal com ja fa amb el transport públic de la Comunitat de Madrid».

  

  

A banda del preu, com a novetat d'aquest any s'ampliarà l'ús de la T-12 dels 14 als 16 anys d'edat, de manera que els més joves podran viatjar gratuïtament amb el transport públic fins al final del seu període d'escolarització obligatòria. Una altra novetat sobre transport públic de cara a 2017 serà l'aparició d'una 'targeta verda'. El nou títol donarà dret a tres anys de transport públic gratuït als mitjans de l'ATM als ciutadans que donin de baixa un vehicle dels considerats com més contaminants —els turismes dièsel fabricats abans del 2006, els de benzina fabricats abans de 1997 i les motocicletes matriculades abans de juny del 2004—.

Els beneficiaris del títol hauran de demostrar que no han adquirit un nou vehicle després de donar el seu de baixa i s'hauran de comprometre a no comprar-ne un mentre durin els tres anys de vigència del títol. Es preveu que aquest títol es comenci a repartir entre el segon i tercer trimestre del 2017.


Comentaris

envia el comentari