El problema de dutxar-se amb aigua molt freda quan fa tanta calor

No et servirà de massa

. Foto: cedida.

Arriba l'onada de calor i molts no tindrem més remei que passar diversos cops per la dutxa a manca de piscina i aire acondicionat. Ara bé, heu d'anar en compte amb la temperatura de l'aigua. Fins ara, potser pensàveu que fer-nos una dutxa extremadament fred era la millor solució, però com explica Alfred López al diari '20 minutos', aquesta és una decisió gens recomanable. 

El nostre cos autorregula la seva temperatura per tal que els òrgans mantinguin una temperatura constant de 37 graus. Aquesta és uan temperatura ideal per funcionar. «Quan fa fred i baixa d'aquesta temperatura es contrauen i relaxen, ràpida i repetidament, alguns dels nostres músculs (la típica 'tiritera') per tal d'entrar en calor o si per contra el que fa és molta calor provoca la sudoració amb intenció de refrescar l'organisme», explica.

D'aquesta manera, si posem l'agua extremadament fred, el nostre cos baixa molt ràpid de temperatura i el que farà és intentar de recuperar els 37 graus ràpidament. És per això que tornem a suar al cap de pocs minuts. Si suem, gastem energia i ens caldrà beure aigua. Si aquesta també està molt freda, tornarem al mateix punt anterior i suarem de nou.

Si tenim molta calor, el que hem de fer és  dutxar-nos amb aigua que estigui a una temperatura ambient, igual que si bevem procurar que no estigui excessivament freda. També ens alerten del perill que té saltar a l'aigua en una piscina o platja si portem massa estona prenent el sol. La temperatura del cos estarà alta i podríem patir una una parada cardíaca. Aneu amb compte!


Comentaris

envia el comentari