El projecte centrat en la música d'aquesta escola de Barcelona, en perill

El Consorci d'Educació es planteja retirar la subvenció extra per contractar els professionals que imparteixen els programes musicals a l'Escola de la Concepció

L'Escola de la Concepció imparteix cursos basats en l'aprenentatge musical | Escola de la Concepció

A l'Escola de la Concepció els alumnes fan tantes hores de música com a les matemàtiques o llengua. Aquest singular projecte els ha portat, fins i tot, a tocar en el Festival de Jazz de Barcelona. La iniciativa va començar fa 25 anys amb la intenció de donar un valor afegit al centre, que, en ple Eixample, no tenia gaire demanda. L'aposta els ha donat grans resultats.

Tot i això, com informa TV3,  el Consorci d'Educació de Barcelona ha comunicat a l'escola que no vol continuar aportant els 60.000 euros anuals que costa. Aquests diners serveixen per contractar els vuit músics professionals que fan les classes. Des del Consorci justifiquen que és discriminatori respecte a la resta d'escoles públiques i proposen que les mateixes famílies siguin les que financin part del projecte.

Des de l'AMPA de l'escola expliquen que el finançament actual és menys de la meitat del que era fa només cinc anys i les famílies ho han acceptat, però els «sembla absurd que, ara que estem sortint de la crisi, s'intenti acabar amb el projecte». Quan falten dos mesos per a les preinscripcions per al curs que ve, continuen les negociacions, i totes les parts confien a trobar una solució.


Comentaris

envia el comentari