El projecte fallit de Virgin per fer un hotel a la Torre Agbar

La negativa de l'Ajuntament de Barcelona a concedir la llicència d'obres va aconseguir evitar-ho

La Torre Agbar no serà un hotel | Cedida

Barcelona hauria pogut acollir el primer hotel del grup Virgin a Europa, a la torre Agbar de la plaça de les Glòries. Però no va poder ser: el bloqueig municipal a la tramitació de la llicència va portar Virgin a desistir del projecte i va culminar en la venda de l’edifici per part d’Agbar a Merlin Properties, que mantindrà l’ús actual de l’immoble com a oficines. «L’oferta estava condicionada a obtenir la llicència d’obres per poder fer l’hotel. Però com que no es va aconseguir mai vam presentar una oferta formal», ha reconegut a La Vanguardia Alex Andjel, vicepresident de Desenvolupament de Virgin Hotels a Europa.

Virgin estava disposat a pagar per la torre 150 milions d’euros i a invertir-ne uns 60 més per convertir-la en un hotel de luxe vinculat a la música, però la negativa del govern d'Ada Colau ho va imedir. Segons explica La Vanguardia, Agbar va iniciar les negociacions per vendre la torre a Virgin després de l’estiu quan van constatar que Emin Capital, que tenia una opció de compra sobre l’immoble, feia gairebé tres anys que no aconseguia reunir el capital per comprar l’edifici i que tampoc no aconseguia avançar en les converses que mantenia per atreure Hyatt al projecte. I quan Virgin tampoc no avançava en la seva oferta va buscar un nou comprador, Merlin, que va pagar 142 milions. 

Josep Lluís Sisternas, arquitecte del despatx MSA+A i que estava fent el projecte per transformar l’edifici en hotel, explica que es va dissenyar per tenir 384 habitacions, 60 de les quals suites, a més del mirador, a partir de la planta 31, un espai de convencions en la planta baixa, un centre de fitness i restauració. El projecte de Virgin, malgrat tot, era diferent del de Hyatt, ja que  plantejava a més un valor afegit addicional per a la ciutat: la possibilitat de reforçar les connexions transatlàntiques de Barcelona, principalment amb Nova York, a través dels vols, que opera Delta Airlines, segon accionista de la companyia aèria del grup, Virgin Atlantic, amb un 49%, després del mateix Richard Branson.


Comentaris

envia el comentari