IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El protector gàstric que acaba amb la teva salut

Els motius per anar en compte amb l'Omeprazol

Omeprazol.

«Aquest medicament no és cap protector gàstric. L'omeprazol és més aviat un potent inhibidor del tan necessari àcid gàstric per la centralització de microbis i la digestió. Aquest antiàcid pot passar d'heroi a malvat en qüestió d'any», expliquen des de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. És a dir, l'omeprazol es pot convertir en una autèntica 'bomba' per al cor.

Hem de tenir en compte que és un dels medicaments més usats, amb una xifra de 113 milions de dosis prescrites l'any. Amb un consum elevat, com ara de manera contínua durant dos anys, s'afecta l'absorció de la vitamina B12, fet que provoca un dèficit que pot acabar amb problemes com ara l'anèmia o la depressió. Repetim, ha de ser un consum gairebé diari durant un període llarg, un hàbit que farà que la persona noti canvis com ara la debilitat o el cansament.

A més a més, segons la Universitat de Santford, als Estats Units, l'ús continuat d'Omeprazol també augmenta el risc d'infart, pujant el tant per cert del 16 al 21. El medicament redueix els nivells d'òxid nítric en les cèl·lules, el que provoca que els vasos es facin més estrets.


Comentaris

envia el comentari