IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El proveïdor d'oli Sovena perd la seva exclusivitat amb Mercadona i busca nous mercats

El 14% de les vendes de l'empresa portuguesa depenien únicament de l'imperi de Juan Roig

Oli Hacendado | Cedida

Juan Roig s'ha alçat com el rei dels olis a Espanya, en concret el d'oliva. La gran quantitat de categories que podem trobar a Mercadona suposen un terç del producte total que es ven al nostre país. Fins el 2016, l'empresa Sovena era qui tenia pràcticament el monopoli de l'oli, ja que venia 100 milions de litres dels aproximadament 300 que es consumeixen a les cuines dels espanyols. Aquest negoci amb un marge de benefici tan baix està al punt de mira de l'empresari valencià, i per això ha decidit fer alguns canvis.

Mercadona ha canviat d'estratègia amb la compravenda de l'oli d'oliva i passarà a treballar amb més d'un interproveïdor alhora, a diferència de l'únic amb el qual treballava anteriorment, Sovena. Arran d'això, aquesta empresa ha perdut molts ingressos, ja que el 14% de les seves vendes depenien únicament de Mercadona, tal com informen Alimarket i Sovena. Aquesta empresa va créixer gràcies a Juan Roig i va arribar a duplicar la facturació en cinc anys, convertint-se en la primera del sector de l'oli.

La filial espanyola del grup portuguès Sovena realitzarà una inversió de dos milions d'euros a la seva planta de Brenes per intentar recuperar-se. Fa poc també van realitzar una inversió d'1,6 milions a la mateixa planta, i l'objectiu de tot això és poder exportar, encara que sigui a quotes baixes. Mercadona també va anunciar els seus acords amb Maeva i Acesur, a més de col·laborar amb Oleostepa, Aceites Toledo i Dcoop, l'antiga Hojiblanca.


Comentaris

envia el comentari