IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El que no ens han explicat de Primark i potser no t'agradarà tant

Ho revelava fa mesos l'economista Carlos Sala a La Información

Un establiment Primark. Foto: Primark

En els darrers dies s'ha conegut la instal·lació de la botiga de roba Primark a diverses ciutats del territori espanyol. Es tracta d'una botiga de roba a uns preus molt assequibles que gaudeix de fama arreu del planeta. Les botigues, d'origen irlandès, tenen milions de clients, però ara fa uns mesos, l'economista Carlos Salas explicava a La Información la 'cara B' de la companyia.

En el text, Salas feia memòria i recordava la tragèdia que es va produir a Bangla Desh el 2013, en una fàbrica on s'explotaven persones per a diverses empreses comercialitzadores de roba. Entre les marques per les quals fabricaven hi havia Primark i l'economista denunciava que, tot i la instal·lació de l'establiment a Madrid, «ningú no se n'havia recordat».

A banda de la tragèdia de Bangladesh, però, i sempre segons Salas, Primark té diverses denúncies per les males condicions laborals dels seus proveïdors. La BBC, de fet, ha dedicat reportatges a aquests casos. Tot i la falsedat d'alguna de les demandes, Salas demanava que els consumidors vigilessin quina mena de productes adquirien.


Comentaris

envia el comentari