El RACC proposa avançar l'edat a 17 anys per poder treure's el carnet de conduir

La institució considera que l'avanç reduirà satisfactòriament els accidents entre el col·lectiu juvenil

El RACC proposa avançar a 17 anys l'edat per poder conduir. | Cedida

El Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) ha proposat aquest matí de dijous, 22 de juny, avançar un any l'edat per treure's el carnet de conduir. La mesura és considerada per reduir l'accidentalitat dels joves, que segons informa 'Nació Digital', la taxa de sinistralitat en el col·lectiu juvenil és un 50% més alta que la resta de conductors. «La idea és anar entrenant els joves perquè millorin les seves habilitats de conducció i tinguin més experiència en el futur, quan hagin d'afrontar situacions de risc», ha explicat el president del RACC, Josep Mateu, en una roda de premsa a Barcelona. Ara bé, els aprenents hauran d'anar acompanyats per un adult amb experiència, com ara el pare, mare o tutor legal, i a més, només podrà circular amb limitacions: no podria agafar el cotxe de nit ni tampoc carregar un grup de persones de la seva edat al vehicle.

El director tècnic de la institució, Lluís Puerto, defensa una «reforma integral» del permís de conduir. El carnet que proposa el RACC és gradual, això vol dir que durant una etapa d'entre sis mesos i dos anys, el conductor hauria de superar una primera prova reglada i supervisada per professionals de la Direcció General de Trànsit (DGT) per passar a la segona fase. No obstant això, els novells no haurien d'anar a l'autoescola, tot i que haurien de confirmar que no pateixen cap malaltia que impedeixi l'ús d'un vehicle amb normalitat.

A banda de la modificació de l'edat per conduir, el RACC també ha aprofitat la roda de premsa per parlar de dos grans focus: els ciclistes i la gent gran. En el cas dels ciclistes, l'asseguradora ha proposat apostar per una nova infraestructura de carrils. Puerto creu que «és necessari separar el trànsit de les bicis del de la resta de vehicles de motor, que són més potents i pesen més». A més, el RACC aconsella endurir la normativa que obliga als usuaris a portar casc i a disposar d'una assegurança de responsabilitat civil. Finalment, pel que fa a la gent gran, les mesures que han proposat s'han centrat a determinar «quin és el millor moment per deixar de conduir». Sense distingir l'edat de cada persona, la direcció proposa un organisme regulador que, mitjançant eines d'avaluació, es pugui detectar als centres de reconeixement la capacitat de conducció de cadascú.


Comentaris

envia el comentari