IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Rellotge de la Fi del Món està 30 segons més prop de l'Apocalipsi

L'arribada de Trump a la presidència dels Estats Units ha impulsat la decisió d'avançar-ho

El Rellotge de la Fi del Món marca simbòlicament lo prop que està la fi de la humanitat des de 1947 | cedida

El Rellotge de la Fi del Món marca cada any lo prop que estem del final de la humanitat i des d'aquest dijous està una mica més proper. El Butlletí dels Científics Atòmics ha afirmat que està veient un augment en els perills per a la humanitat, des del canvi climàtic a la guerra nuclear, i ha decidit avançar-lo 30 segons i deixar-lo a dos minuts i mig de mitjanit, hora simbòlica de l'Apocalipsi.

Es tracta del més a prop que està del punt fatídic des de 1953, quan els científics el van situar a dos minuts de la fi del món en veure com la Unió Soviètica i els Estats Units provaven les bombes d'hidrogen. Creat l'any 1947, al principi el rellotge marcava solament el risc de guerra nuclear, però actualment també té en compte factors com l'armament nuclear, el canvi climàtic i les amenaces bacteriològiques que amenacen la supervivència humana.

L'arribada de Donald Trump a la presidència dels Estats Units és un dels grans factors del canvi en el rellotge perquè, segons els científics, «va fer comentaris inquietants sobre l'ús i la proliferació d'armes nuclears i va expressar incredulitat en l'aclaparador consens científic sobre el canvi climàtic». La situació de Síria i Ucraïna, el poc interès de Rússia i els Estats Units per controlar les armes nuclears i l'amenaça de Corea del Nord d'aconseguir míssils de llarg abast també ha afavorit al fet que el rellotge estigui més proper a la mitjanit.


Comentaris

envia el comentari