IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El risc de l'ibuprofè en nens que pateixen varicel·la

Pot augmentar les possibilitats d'infecció

Lewis va patir una septicèmia a causa de l'ibuprofè. Foto: wimp.com

La varicel·la és una malaltia que la majoria de la població pateix al llarg de la seva vida. El fet que generalment no sigui greu i que tenir-la immunitza el portador per a tota la vida comporta que no sigui vista com un risc. Tot i així, des de l’any 1995 als Estats Units es va començar a vacunar la població per evitar el desenvolupament del virus i a l’Estat espanyol s’ha inclòs en el calendari de vacunacions d'aquest 2016.

Malgrat que la malaltia no acostuma a presentar complicacions, sempre hi ha excepcions. Aquest és el cas de Lewis, el fill de Hayley Lyons. Tal com explica la pàgina Wimp, el nen presentava grans a la pell i la dona va dur-lo al metge, on li van confirmar que es tractava de la varicel·la. Seguint les seves instruccions, quan va tenir febre li va donar un ibuprofè i el resultat va ser inesperat. L’aspecte dels grans va empitjorar i a urgències li van seguir dient que no passava res, que només era una varicel·la. La dona sospitava que alguna cosa no anava bé i va portar el nen a un altre hospital, on li van dir que patia septicèmia, una infecció greu de l’organisme sense control.

El que va passar és que l’ibuprofè va impedir la inflamació i va facilitar que les bactèries creixessin sense control. Lyons no vol que cap altra mare torni a passar pel mateix i ha publicat un missatge sobre els riscos d’utilitzar aquest tipus de medicaments per tractar la varicel·la. Segons explica, l’ús en nens que pateixen aquesta malaltia és perillós perquè augmenta les possibilitats d’infecció.


Comentaris

envia el comentari