El sector turístic impugnarà la 'taxa excursionista' de Barcelona

Alguns membres del sector senyalen que aquest impost suposaria una doble imposició, la qual cosa prohibeixen els convenis internacionals

Imatge de turistes al Parc Güell a Barcelona | CEDIDA

El sector turístic compost per les agències de viatges i tur operadores rebutgen la 'taxa d'excursionistes', un impost que grava les visites estrangeres que passin un dia a la ciutat. La patronal va advertir el passat dimecres 12 de juliol que «recorrerien a la via judicial si fos necessari» per impedir l'aplicació de la taxa si el ple de l'Ajuntament arriba a fer efectiva la decisió. La proposta impulsada per Demòcrates suposa, en paraules del president d'ACAVe, l'associació catalana d'agències de viatge, Martí Sarrate, una «doble imposició» tenint en compte que els turistes ja paguen una taxa turística de pernoctació. En aquesta línia, Sarrate declara que «arribaran fins on faci falta per defensar els interessos del sector».

Altres membres que es dediquen al turisme lamenten que un impost d'aquest calibre pugui repercutir en el preu dels paquets dels tur operadors i, d'aquesta manera, restar competitivitat al destí. Tanmateix, Jaume Torres, gerent del tur operador d'Incoming, no està en desacord amb la mesura recaptatòria, ja que justifica que «encaixa amb l'esperit sostenible del seu intermediar», però es plateja qui assumiria els costos de l'impost tenint en compte que molta gent circula amb cotxes de lloguer.

Finalment, hi ha els qui apunten al fet que aquesta és una mesura «raonable que ajudarà a distribuir el pes de l'empremta del turisme», tal i com explica Pablo Díaz, professor d'Estudis d'Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Díaz conclou que aquesta taxa «només serà factible si hi participen també els creuers, un dels tipus de turisme més contaminants».


Comentaris

envia el comentari