El significat de les sigles de la cremallera dels pantalons

Gairebé tots els pantalons porten les sigles YKK

Les sigles YKK. | Pixabay.

Pot ser que mai t'hagis adonant de la seva existència o que sempre t'hagis preguntat que volen dir. Es tracta de les sigles de la cremallera dels pantalons: YKK. Les lletres fan referència a Yoshida Kogyo Kabushikikaisha, que en català podríem traduir com Yoshida Societat Limitada.

Es tracta d'una empresa creada per un japonès anomenat Tadao Yoshida, arran de la seva gran expansió exportant cremalleres d'alta qualitat. La cremallera és un invent que complirà 100 anys el 2017. Als 17 anys de ser creada, l'any 1934, Yoshida va pensar que era bona idea perfeccionar-la perquè li semblava deficitària a nivell funcional.

Llavors va crear les cremalleres des de la seva casa de Tòquio. Segons explica Social Excite, Yoshida fonia el llautó, modelant les dents, teixia la lona, la tenyia de color i embobinaba tot perquè quedés perfecte i, per descomptat, segellava les sigles YKK a cada cremallera. Aquestes s'han acabat convertint, amb el pas dels anys, en les més resistents i importants del mercat. L'imperi creat per aquest japonès produeix més de set mil milions de cremalleres a l'any, que és gairebé la meitat de la producció anual. Per això la majoria de pantalons porten aquestes sigles.


Comentaris

envia el comentari