El soroll dels trens durant la nit provoca les queixes dels veïns a Sant Adrià de Besòs

Els combois generen un continu soroll tant de dia com de nit que pertorba el descans dels ciutadans
La via del tren genera soroll tan durant el dia com durant la nit. | Cedida

 

Els veïns de la Via Trajana de Sant Adrià de Besòs es queixen del soroll que generen des de fa anys les vies del tren. Aquest és el punt on els combois s'aturen durant la nit perquè els revisin i els netegin, i a més que es troben a prop de la via per on circulen els trens de la línia R1. «Són les dues, les tres i les quatre del matí i no paren de fer soroll. Ja no sé què és dormir», explica Ángela García, veïna de la zona, al 'Diari de Sant Adrià'. L'Ángela puntualitza que durant la nit els trens xiulen i els operaris que netegen els trens fan força soroll: «he tret el cap algun cop, però no m'han fet cas», protesta. Aquesta veïna es veu forçada a dormir al sofà per no haver de sentir aquests sorolls continus.  

«Fa un parell d'anys, l'Ajuntament va posar un sonòmetre i els decibels durant la nit superaven àmpliament el límit permès per llei», afirma el coordinador d'Iniciativa per Catalunya - Verds a Sant Adrià i resident a la Via Trajana, José Luis Muñoz. Recentment, el govern central va respondre a la consulta del senador del grup En Comú Podem, Joan Comorera, explicant que «no està previst desenvolupar accions per minimitzar l'impacte sonor i la contaminació de l'operativa cua de maniobres» de Sant Adrià de Besòs. 

 

L'Ajuntament assenyala que va traslladar les queixes dels veïns a la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat el desembre passat i asseguren que no han rebut cap resposta.