El supermercat més barat a prop de casa teva

Els espanyols poden estalviar en la cistella de la compra fins a 933 euros anuals

Gràfic de preus. | OCU

 

Els espanyols poden estalviar en la cistella de la compra fins a 933 euros anuals de mitjana depenent del supermercat que triïn, el que suposa un 13,4 per cent més que l'any anterior, ja que que han augmentat les diferències de preus entre establiments.

Aquest estalvi suposa gairebé la cinquena part de la despesa anual en alimentació d'una llar mitjana, segons l'estudi anual de supermercats realitzat per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), que ha analitzat, durant aquest any, 1.193 establiments repartits en 63 ciutats i internet.

La despesa mitjana per llar en la cistella de la compra s'ha situat en 4.138 euros, fet que suposa un 2,3% més que el 2015. Aquesta dada confirma el canvi de tendència iniciat l'any passat, però que ja s'ha notat amb més força el 2016, ha explicat en roda de premsa la portaveu d'OCU, Ileana Izverniceanu.

Les ciutats on més barat resulta fer la compra són Almeria, Puertollano (Ciudad Real) i el Corredor de l'Henares (Madrid). Les Palmes de Gran Canària, Barcelona i Getxo són les més cares.

Madrid segueix sent la ciutat on més es pot estalviar en la cistella de la compra (2.999 euros anuals), seguida de les localitats madrilenyes d'Alcobendas-San Sebastián de los Reyes (2.750 euros) i internet, que en l'estudi es tracta com una ciutat més (1.827 euros).

Per contra, a Zamora només és possible estalviar 276 euros a causa de la poca amplitud de l'oferta. A continuació se situen Ciudad Real (287 euros) i Segòvia (409 euros).

Aquí pots trobar el supermercat més barat a prop de casa teva


Comentaris

envia el comentari