El teu cabell lliure de tòxics amb només quatre etapes

Freshly Cosmetics ens ha explicat els efectes que tenen els sulfats i les silicones en el nostre cabell

Beneficis d'utilitzar xampús 100 % lliures de tòxics Foto: Cedida

 

 

En aquest article, desmentirem alguns dels mites en canviar a un xampú natural (sense sulfats ni silicones) i els beneficis que té utilitzar-ne un 100% lliure de tòxics.

Què són les silicones?

Les silicones són polímers, és a dir grans grups de molècules de silici combinades amb oxigen, que tenen múltiples aplicacions: en lubrificants adhesius, lents de contacte, motlles per a forn, aïllants i, com no, en gran part dels cosmètics convencionals. A més no són biodegradables.

Quina funció tenen en un xampú?

Les silicones creen una capa superficial en el nostre cabell, evitant que aquest estigui en contacte amb l'exterior. Això li confereix al nostre cabell un aspecte sedós i suau després de la dutxa. No obstant, aquest efecte és totalment artificial ja que per a res contribueix a l’ajuda en la salut del nostre cabell.

Quins efectes tenen en el cabell?

Aquests impedeixen que la pell i el cabell respirin, dificultant la regeneració natural de les cèl·lules. A la llarga produeixen sequedat pel seu caràcter hidròfob, impedint que l'aigua o altres ingredients nutrients penetrin en el cabell. Amb l'ús perllongat s'acumulen en el cabell, fent que s'embruti abans i tingui mal aspecte. A més, les silicones incorporen pes a les nostres fibres capil·lars, per la qual cosa dóna com a resultat un menor volum.

El nostre cabell passarà per 4 etapes per desintoxicar-lo dels xampús convencionals. Foto: Cedida

Què són els sulfats?

Els sulfats són sals de l'àcid sulfúric. Combinades amb altres compostos com el «lauryl alcohol» i el «sodium carbonate» donen lloc als coneguts SLS (Sodium Lauryl Sulfate). Aquests són agents tensioactius utilitzats per a la neteja i l'eliminació de greixos. Principalment funcionen tornant solubles aquests greixos en aigua.

Quina funció tenen en un xampú?

La funció dels sulfats és remoure tot el greix i brutícia del cabell. El seu alt poder netejador sumat al baix preu d'aquests compostos fan que estiguin presents en gairebé tots els xampús.

Quins efectes tenen en el cabell?

Precisament aquest elevat poder detergent fa que el seu ús continuat ocasioni una profunda sequedat, debilitament del cabell i en molts casos, irritació. El fet d'eliminar completament els greixos del cabell desprotegeix el nostre cuir cabellut dels olis naturals que aquest produeix. Això fa que el nostre cabell tracti de produir més olis per compensar aquesta eliminació, el que augmenta la producció de greix i fa que la nostra cabellera duri menys temps neta.

Però què passa quan a més barregem els dos en un mateix còctel?

La combinació de tots dos compostos fa que el nostre cabell es vegi danyat per les contradictòries funcions d'ambdues substàncies. La sequedat que produeixen els sulfats fa necessària l'aportació de silicones perquè el cabell quedi suau. De la mateixa manera la gran quantitat de silicones fa que el nostre cabell s'embruti més ràpid i necessitem netejar-lo més sovint. Entrant així en una espiral que agredeix el nostre cabell i fa que no creixi saludable.

Per lluir una cabellera sana

Segons Freshly Cosmetics, experts en cosmètica natural, per aconseguir un cabell replet de salut hem de millorar i potenciar els processos naturals dels quals aquest disposa mitjançant ingredients naturals. És per tant necessari evitar totalment l'ús de silicones i sulfats. El repte? Aconseguir que el cabell que surt de l'arrel estigui el més sa possible, i no maltractar-lo mentre creix.

Què substitueix a les silicones en un xampú natural?

En un xampú natural les silicones es substitueixen per diversos ingredients naturals destinats a hidratar, suavitzar i millorar el fol·licle capil·lar. Segons Mireia Trepat de Freshly Cosmetics: en el cas del nostre xampú les substituïm per proteïna de blat hidrolitzada, glyceryl oleate, aloe vera, olis d'ametlles i argan i extractes com el te rooibos o el castanyer d'índies.

Xapmpú de Freshly Cosmetics Foto: Cedida

Què substitueix als sulfats?

Existeixen diferents tensioactius naturals derivats del coco que produeixen una escuma de bombolla petita i que presenten una textura cremosa. Tenen un poder detergent mitjà i un índex d'irritació molt baix. Alguns exemples són els glucosides com el decyl glucoside o el coco glucoside.

Què notarem en canviar d'un xampú amb silicones i sulfats a un xampú natural 100% lliure de tòxics?

Aquesta és sens dubte la pregunta més freqüent quan es vol canviar la rutina capil·lar. Freshly Cosmetics ens ho explica per etapes.

Etapa 1. Abans de començar amb el canvi, el nostre cabell està cobert totalment per silicones. Interiorment és possible que el pèl estigui ressec i sense lluentor per l'agressivitat dels sulfats i la repulsió hidròfoba de les silicones.

Etapa 2. En començar a desintoxicar-nos de les silicones notarem que el nostre cabell genera un efecte “frizz” (o crespat) en rentar-lo. Aquest és el procés de desintoxicació, i el cabell aspre que ens queda, és el nostre cabell natural sense aportar-li les silicones de les quals depenia. Amb aquesta acció li estem dient a la nostra cabellera que ha de començar a treballar de manera natural, creant així olis naturals.

Etapa 3. Després de dues o tres setmanes desintoxicant el vostre cabell de les silicones i els sulfats, notareu una cabellera molt més sana. El vostre cabell està més llis i queda amb un efecte “push up” degut a que ja no existeix l’efecte de les silicones. Ja esteu notant els primers beneficis de detoxificar el vostre cabell!

Etapa 4. Al cap dels mesos, el vostre cabell haurà recobrat totes les funcions. Notareu una cabellera amb aspecte sa i natural, amb millor lluentor, que creix més forta i sobretot dura més temps neta.

Si us heu decidit a desintoxicar el vostre cabell, el Xampú Refrescant Detox de Freshly Cosmetics és perfecte. A més d'estar 100% lliure de tòxics, l'efecte detox a força d'ingredients desintoxicants, antioxidants i protectors barrera farà que la vostra cabellera llueixi espectacularment saludable!


Comentaris

envia el comentari