El trauma d'una dona que patia retenció de líquids

Va ocultar-li la malaltia al seu xicot durant mesos, tancant les portes o apagant els llums

Meagan Barnard mostrant la seva cama dreta inflada | Facebook

Tots tenim alguna part en el nostre cos que ens fa sentir insegurs. En el cas de Meagan Barnard, ho va arribar a passar molt malament durant la seva joventut i fins i tot va arribar a pensar en el suïcidi. Aquesta noia pateix limfedema, una malaltia que provoca retenció de líquids i inflamació dels teixits. Per això, la seva cama dreta s'infla adoptant la seva mida triplicada i arriba a acumular fins a cinc litres de líquid.

Quan era una nena els seus companys de classe es burlaven d'ella. «Cada dia arribava de l'escola plorant, preguntant, 'Per què jo?'. Anava a l'escola amb les meves enormes benes d'escuma i un noi va cridar des de l'altre costat de la cafeteria: 'No sabia que el de Michelin estudiava aquí!'» explica Meagan, que va començar a amagar la seva cama tot el possible.


Quan va començar a sortir amb un noi, no va voler revelar-li el seu secret durant mesos i va optar per portar pantalons amples, tapar-se amb mantes gruixudes o apagar els llums en els moments d'intimitat. «Només em sentia normal quan sentia que el limfedema no era part de la meva vida» explica Meagan Barnard. Finalment, ha decidit fer pública la seva malaltia i compartir fotografies de la seva cama a les xarxes socials, amb l'objectiu de poder superar el trauma.

Quan el seu xicot va descobrir el que passava va decidir donar-li suport i ajudar-la en tot el per deixar enrere els malsons que havia viscut la noia des de petita. Per la seva banda, Meagan està intentant trobar a noies que es trobin en la mateixa situació que ella per animar-les que no pateixin en silenci i evitar que ho passin malament pe culpa del limfedema.


Comentaris

envia el comentari