IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 El Govern assegura que el teletreball és «obligatori» en empreses públiques i privades a Catalunya

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

El Tribunal Suprem declara il·legal multar un conductor sense parar el seu vehicle

La policia podrà multar un conductor sense parar-lo només si les condicions i la seguretat del trànsit no en permeten la detenció

Radar mòbil | Cedida

Els agents de seguretat hauran de detenir l'infractor si volen sancionar-lo perquè només podran multar-lo sense parar si les condicions i la seguretat del trànsit no ho permeten. En aquest cas, l'agent haurà de presentar un informe molt específic detallant quines són les causes que no han permès efectuar la detenció. Això és el que ha sentenciat el Tribunal Suprem, que ha declarat il·legal la sanció a un conductor si no s'atura el seu vehicle. De moment, aquesta sentència afecta la Dirección General de Tráfico (DGT) en àmbit estatal i no a Catalunya, en què les competències sobre el trànsit i les sancions econòmiques recauen en el Servei Català de Trànsit (SCT). Tot i això, aquesta sentència segueix la tendència que s'està estenent també a altres països europeus, i no seria estrany que finalment també arribés a imposar-se a Catalunya.

Segons ha informat el diari ABC, la sentència arriba per solucionar la modificació número 58 de l'article 99 que permet que els agents de la Policia Municipal de Madrid puguin multar els conductors sense la necessitat d'informar-lo si en aquell moment estaven regulant el trànsit o no disponien dels mitjans necessaris per perseguir l'infractor. Segons aquesta nova sentència, els conductors no podran ser multats sense aturar el seu vehicle i informar-lo de la sanció. Només en casos en què la seguretat del trànsit es pugui veure compromesa, es permetrà multar el conductor sense informar-lo prèviament, però l'agent que tramiti la sanció haurà de presentar un informe molt detallat que expliqui quines són les causes que no han permès la detenció del vehicle.


Comentaris

envia el comentari