El Tribunal Suprem obliga les empreses a mantenir la cistella de Nadal

Les empreses que havien lliurat tradicionalment les cistelles hauran de seguir fent-ho encara que la seva situació econòmica no sigui favorable

Imagen de una cesta de Navidad | cedida

El Tribunal Suprem ha dictat una sentència en la qual aclareix que les empreses que han lliurat tradicionalment una cistella de Nadal als seus empleats hauran de seguir fent-ho encara que la seva situació econòmica no sigui favorable. Segons la sentència, que recull Expansión, la cistella de Nadal es converteix en un dret adquirit dels treballadors si l'empresa l'ha lliurat repetidament en el passat, per la qual cosa la seva supressió només pot pactar-se amb els treballadors o els seus representants sindicals, seguint el que recull l'Estatut dels treballadors.

La sentència ha arribat per un cas en el qual una empresa que sí lliurava cistella de Nadal es va fusionar amb una altra que no ho feia, per la qual cosa l'empresa resultant va decidir suprimir-la. La sentència aclareix que les circumstàncies no justifiquen la seva supressió, perquè «és palesa la voluntat inequívoca de l'empresa de concedir aquest benefici […] fins al punt que tots els anys el Departament de Reucrsos Humans elaborava la llista de beneficiaris i la remetia al Departament Comercial, que adquiria el producte i ho enviava al magatzem, s'informava al personal que ja estaven disposades les cistelles i les recollien en el magatzem de l'empresa, participant el Comitè d'empresa en l'elecció de la qualitat dels articles».

També s'aclareix que «aquest benefici es feia constar en l'oferta d'ocupació», referint-se a la cistella no lliurada en el Nadal de 2012. Amb aquesta sentència, la cistella de Nadal deixa de considerar-se «un acte de llibertat de l'empresa que no la comprometia respecte a la seva comunitat» i es converteix en un dret adquirit dels treballadors de les empreses que l'han lliurat repetidament en el passat.


Comentaris

envia el comentari