El truc més eficaç per netejar els carrils de les finestres

Sembla molt difícil però en realitat no costa tant

Netejar el carril de la finestra és més fàcil del que sembla. | Cedida

Pot ser que els vidres de les finestres estiguin nets i lluents, i que gairebé puguis presumir d'ells, però en quin estat es troben els raïls de la finestra? Pols, fongs i insectes es troben en aquest pudent, petit i brut espai present en cadascuna de les finestres del nostre habitatge. Tot i la importància que té la neteja domèstica per a la nostra salut i benestar, solem oblidar buidar i higienitzar aquests carrils amb la freqüència necessària.

Quan per fi ens decidim a netejar-los, descobrim que la tasca, per la seva estretor i forma, és molt complicada i que els racons sempre queden bruts. Afortunadament, hi ha un truc de neteja que deixarà els nostres raïls i canaletes de les finestres immaculats i en temps rècord.

Per netejar els raïls de la finestra fàcilment necessitarem vinagre blanc, bicarbonat de sodi, bastonets de cotó i un raspall de dents vell. En primer lloc desmuntarem les nostres finestres i mosquiteres si cal. Tot seguit tirarem bicarbonat en pols al carril, especialment a les cantonades. Després abocarem una mica de vinagre pel carril i deixarem que la reacció efervescent arrenqui la brutícia.

Amb un bastonet de cotó pressionarem el cantó del carril per desprendre la brutícia que hagi quedat a la junta. Després abocarem una gran quantitat d'aigua i el carril quedarà net sense esforç. Usant el raspall de dents podràs rematar les cantonades, si fos necessari. I llest! D'aquesta manera tan senzilla i econòmica mantindrem netes les nostres finestres sense danyar el medi ambient.


Comentaris

envia el comentari