El túnel de les Glòries costarà onze milions d’euros més del previst

L’Ajuntament de Barcelona estudia emprendre accions legals contra els responsables de l’obra

Obres dels túnels de les Glòries | Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona estudia emprendre accions legals contra el projectista i l'empresa constructora del túnel de les Glòries, després que una auditoria hagi demostrat que diversos errors previs hagin estat els causants d'un sobrecost d'onze milions d'euros, un 19,6% més del previst, a més d'un retard de 19 mesos.

L'estudi responsabilitza les empreses projectistes i constructores del retard en les obres i del consegüent augment del cost, que encara està per sota del preu de licitació de 80 milions d'euros. L'Ajuntament ha encarregat un informe tècnic i un de jurídic per conèixer quines possibilitats legals té a partir del contracte signat per actuar contra les empreses. «No acceptarem més retards i més sobrecostos injustificats en aquestes obres que són centrals a la ciutat», ha advertit la tinenta d'alcaldia Janet Sanz.

Segons l'auditoria, la principal causa de l'endarreriment ha estat que no es va comprovar el subsòl, ja que es van trobar més profunditat de la prevista i fonaments d'immobles antics. A més, també s'apunta a una incompleta informació prèvia i a què el projectista va fer unes previsions massa optimistes. Per això, des de l'Ajuntament es vol sancionar a les empreses o fins i tot rescindir el contracte.


Comentaris

envia el comentari