El túnel de les Glòries s'allargarà fins a la rambla del Poblenou

Ada Colau ho ha anunciat aquest dimarts en una entrevista a Betevé

Les obres de la plaça de les Glòries es reprendran a començaments del 2018. | Cedida

El govern d’Ada Colau ha licitat el nou contracte d’obres de la plaça de les Glòries de Barcelona. L’Ajuntament estava pendent de dues propostes, o continuar els treballs només fins al carrer Badajoz, o bé prolongar els túnels fins a la rambla del Poblenou. Segons informa ‘La Vanguardia’, la segona opció, més cara i exigida per les entitats veïnals, és la que es durà a terme. Ada Colau ho va anunciar en una entrevista emesa per la televisió municipal Betevé aquest dimarts a la nit. L’alcaldessa de Barcelona va remarcar que està previst que les obres es reprenguin a començaments del 2018 amb l’«aspiració» que estigui tot a punt el 2021. El govern anunciarà la seva proposa d’adjudicar les obres de manera fragmentada als grups municipals i als veïns aquest dimecres. L’objectiu és poder tenir més control sobre els treballs i neutralitzar possibles sobrecostos com que els van portar a paralitzar les obres i rescindir el primer contracte. L'alcaldessa ha remarcat que l'actual executiu es va trobar amb unes obres «de molts diners, judicialitzades en el cas del 3% i amb molts sobrecostos», i per això va prendre la «difícil» decisió de liquidar el contracte i fer-ne un de nou.

'La Vanguardia' ha tingut accés a un informe que assenyala la intenció de la unió d’empreses temporals (UTE), a la qual es va adjudicar l’anterior contracte, d’anar als tribunals perquè no està d’acord amb la rescissió, que qualifica d’«unilateral», ja que considera que els retards no són imputables a la seva actuació. Si s’arribés als tribunals, això no evitaria que es licités el projectes, però sí que podria endarrerir més el procés. L’UTE va enviar el passat mes de maig un escrit a l’empresa pública Barcelona Infraestructures Municipals, Bimsa, on anunciava que «iniciarà accions legals per aclarir les causes reals de la resolució» i perquè es pagui la totalitat de l’obra feta.

L’UTE ha recordat que un any i mig abans de la rescissió contractual ja havien avisat diverses vegades a Bimsa que el projecte era «inassumible» i que s’havia de modificar. Van advertir entre el desembre de 2015 i el 2016 que els treballs s’estaven complicant pel descobriment d’estructures preexistents al subsòl. L’Ajuntament no va reconèixer els problemes fins a l’octubre del 2016, moment en què va anunciar un retard de divuit mesos. La CUP en aquell moment va demanar una auditoria tècnica independent, que va demostrar errors en l’execució del projecte i  de l’obra i un sobrecost del 19%.


Comentaris

envia el comentari