El veritable ús de les anelles de les llaunes de refresc

La majoria de les persones creuen que són única i exclusivament per obrir la beguda

El forat serveix per introduir una palleta. Foto: Cedida.

Molta gent pensa que les anelles de les llaunes de refresc serveixen només per obrir-les. Però la veritat és que tenen una altra funció que és més lògica del que sembla.

Les llaunes van néixer gràcies a la gran demanda alimentària del segle XX, quan es va incrementar considerablement la necessitat de transportar aliments a diferents llocs del món en envasos que mantinguessin en bon estat l'aliment i que suportessin cops i altres inconvenients al llarg del viatge de transport.

Un altre d'aquests inconvenients, és el fet que les llaunes circulen per molts llocs des de la sortida de fàbrica fins al moment de ser consumides, i estan en contacte amb altres productes. Per això es recomana no beure el refresc directament de la llauna. I aquí és on trobem l'explicació de l'anella.

Un dels extrems de l'anella queda unit a la llauna i l'altre queda totalment lliure de moviment. Això permet que puguem moure el forat de l'anella cap a l'obertura de la llauna i introduir una palleta per prendre el refresc sense haver de fer-ho directament de la llauna. Normalment, quan posem una palleta dins de la llauna, el gas provoca que se surti, però ho podem evitar introduint-la a través del forat en qüestió.