IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El veto de Trump deixa a Barcelona una família de sirians amb necessitats mèdiques

La filla d'un any ha de seguir el seu tractament als Estats Units, però amb l'arribada del nou president afronten un futur incert

La Sham pateix una malformació a la cara des del seu naixement i li falta un ull | TV3

El veto migratori de Trump ha afectat moltes persones, un exemple és el d'una família de sirians que havia d'anar als Estats Units per continuar amb el tractament mèdic després de fer-ne una part a Barcelona, com ha explicat TV3. La Sham i la seva família van arribar a la ciutat comtal el passat juliol des de Jordània, on els pares havien anat després d'un dur periple fugint de la guerra de Síria amb els seus altres tres fills petits.

«En l'embaràs, ningú em va explicar que la Sham tenia problemes. Em van fer ecografies i em deien que tot anava bé, que venia una nena i era molt guapa», explica la seva mare. En canvi, com explica el seu pare, la sorpresa va arribar «quan va néixer, vaig demanar que m'ensenyessin el bebè i em vaig adonar que tenia una malformació a la cara, li faltava un ull. Va ser un xoc molt gran per mi».

Els metges els van dir que no hi havia solució però que si no s'operava aviat, la malformació seria permanent. Per això, la seva mare explica que «vam deixar de pensar en la nostra principal preocupació fins aquell moment, en la nostra família, en la nostra terra, per centrar-nos en la Sham. Com la podrem ajudar a superar la seva malaltia? On la podem portar?». Aleshores el pare va difondre el cas per trobar algun tipus d'ajuda i un gabinet d'advocats americà, que treballa amb ONGs, va conèixer el cas i els va voler ajudar. Ho tenien tot preparat per portar-los als Estats Units, però no trobaven cap hospital que es fes càrrec de la Sham de manera gratuïta. En canvi, l'hospital de Sant Joan de Déu a Barcelona s'hi va oferir.

Rubén Díaz, adjunt a la direcció de l'Hospital Sant Joan de Déu, explica que quan la nena va arribar s'havia «d'actuar ràpidament perquè a mesura que creixi el nen, les possibilitats de reconstrucció baixaran». Després de dues operacions, la Sham està pendent de rebre una pròtesi ocular la setmana vinent però necessitarà seguiment tota la vida. Paola Jubert, directora Fundació Jubert Figueras, que ha donat suport a la família, explica que la seva intenció era «instal·lar-se allà definitivament perquè necessiten un futur estable però amb l'arribada de Trump tot ha canviat».

Ara, el pare de la Sham reconeix que afronten «un futur desconegut, aquesta és la nostra principal preocupació, per a mi i per a la meva dona, no sabem res, ni el lloc on anirem a parar, ni quins costums tindran, ni la cultura, ni la llengua, però, per sobre de tot, la nostra preocupació més gran és quan podrem tornar a la nostra terra».


Comentaris

envia el comentari