El youtuber que va donar galetes amb pasta de dents a un sensesostre a Barcelona declara aquest dilluns com a investigat

El noi, de 19 anys, va penjar el vídeo el 24 de gener al seu perfil de la plataforma web i va ser denunciat penalment per la Guàrdia Urbana

El youtuber arribant als jutjats | Marta Martorell

El jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona acull avui la declaració del youtuber que va humiliar un sensesostre donant-li galetes farcides amb pasta de dents a la capital catalana, investigat per un delicte contra la integritat moral —que suposa una pena d'entre sis mesos a dos anys— i d'odi —amb una pena que va des d'un a quatre anys. El youtuber, de 19 anys, va penjar el vídeo el passat 24 de gener al seu perfil de la plataforma web. En les imatges, el jove feia un tractament humorístic, degradant i humiliant de la situació i va ser denunciat penalment per la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Els fets es remunten al 24 de gener, quan la Guàrdia Urbana va ser informada sobre un vídeo que s'havia penjat a la plataforma YouTube on un noi oferia galetes farcides amb pasta de dents a un home que pernocta al carrer. El mateix dia, agents de Sants-Montjuïc van localitzar la víctima del vídeo en un carrer del barri de la Marina del Port i li van oferir la possibilitat de denunciar els fets perquè poden constituir un delicte penal. L'afectat els va explicar que els fets van passar el 17 de gener, quan un noi d'uns 19 anys li va regalar un bitllet de 20 euros i li va donar unes galetes. Mentre se les menjava el va gravar amb el mòbil i després va marxar. Al cap d'una estona, l'home es va començar a trobar malament i va tenir moltes nàusees.

Mentre els agents parlaven amb l'agredit, va aparèixer l'autor del vídeo amb la intenció de passar la nit amb l'home, gravar-lo de nou, i demanar disculpes públicament a través del seu canal de YouTube. Els agents van comprovar que duia una motxilla amb sac de dormir, mantes i una càmera dins.La Guàrdia Urbana va procedir a la identificació del jove i el va denunciar per un presumpte delicte per infligir un tracte degradant, menyspreant la dignitat i integritat moral d'una persona en risc d'exclusió social. Després de publicar el vídeo i que esclatés la polèmica, el youtuber va demanar perdó. En un altre vídeo, va explicar que s’havia penedit del que va fer. 

El youtuber que va humiliar un indigent | Marta Martorell

Comentaris

envia el comentari