IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Zoo de Barcelona protegeix els animals amb més calefacció per les baixes temperatures

Els animals compten amb dormitoris amb calefacció general o fonts d'escalfor a terra, els focus i altres elements de les instal·lacions

Imatge d'un lleó al Zoo de Barcelona | Zoo de Barcelona

El Zoo de Barcelona ha decidit actuar davant l'episodi de nevades que ha començat a afectar les comarques de Girona i Barcelona aquest dimecres, 25 de gener, tal com va fer durant la setmana passada durant l'onada de fred siberià que va deixar Catalunya sota zero. El Zoo ha reforçat la calefacció que va instal·lar a diferents punts de les seves instal·lacions per garantir el benestar dels animals, especialment els que són originaris de llocs tropicals que no estan acostumats al fred. En aquest sentit, han posat més estufes de les que hi havia ja instal·lades, que complementen altres eines com ara les llums de calor que hi ha a terra en algunes zones i que també permeten regular millor la temperatura a què s'exposen els animals.

Molts animals no surten a l'exterior durant aquests dies, com és el cas de les tortugues, que es queden en instal·lacions de vidre que mantenen la calor que els arriba dels focus de llums. Orangutans i facoquers també estan a l'interior de grans dormitoris amb calefacció radiant a terra, com ha avançat BTV. En canvi, animals com els lleons tenen una resistència més alta a les baixes temperatures gràcies al seu pelatge, raó per la qual sí que surten a l'exterior perquè els visitants els puguin contemplar. En aquest sentit, el Zoo ha facilitat llums de calor i altres materials que mantenen la temperatura més elevada. Amb aquestes mesures es vol protegir els animals de les inclemències del temps i de possibles malalties que els comportessin problemes greus. De fet, la calefacció del Zoo es manté sempre encesa fins que les temperatures ambientals assoleixen els dinou graus.


Comentaris

envia el comentari