Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla princesa Elionor

Elionor ja sap la causa real de la mort que li havien estat amagant

La princesa Elionor no va poder assistir al funeral d'Elisabet II

El darrer 8 de setembre, bona part del món s'aturava en conèixer la mort d'Elisabet II. La reina d'Anglaterra moria amb 96 anys després de ser, durant 70 anys, el cap visible de la família reial britànica. Una notícia que, inevitablement, també afectava la princesa Elionor, que es troba estudiant en un elitista internat de Gal·les.

A més, la jove va haver de veure també com la família protagonitzava una nova polèmica. Després d'anys distanciats, els reis Letícia i Felip coincidien públicament amb els emèrits, Joan Carles i Sofia. Tot un escàndol, no només al nostre país, sinó també a l'estranger. A més de veure's obligats a mantenir les aparences, es trobaven amb la desagradable sorpresa d'haver d'asseure's junts durant tot el funeral.

La cara de la reina Letícia reflectia perfectament la incomoditat i el disgust que sentia en haver de retrobar-se amb el sogre. Mentre que, per la seva banda, l'emèrit Joan Carles topava amb el menyspreu de tots els presents. D'altra banda, ni la infanta Sofia ni la princesa Elionor feien acte de presència, encara que queda clar que totes dues van poder rendir-li un sentit homenatge a la carismàtica monarca del Regne Unit.

La reina Letícia i el rei Felip al funeral d'Elisabet II
La reina Letícia i el rei Felip al funeral d'Elisabet II. | GTRES

Van ser 7 dècades de regnat que coronen Elisabet II com la reina més longeva de la història. Per aquest motiu que, durant uns dies, gairebé tot el planeta tenia els ulls posats al Regne Unit, ja que la reina era coneguda a pràcticament tot el món.

Elionor enfronta l'última polèmica familiar després de la mort d'Elisabet II

No ha passat ni un mes de la mort de la reina del Regne Unit, però ara hem conegut tots els detalls que van envoltar la mort de la monarca. Darrerament, s'ha fet públic el certificat de defunció d'Elisabet II, que ha estat difós per diversos mitjans de comunicació anglesos.

Aquest document detalla que la reina Elisabet va morir el dia 8 de setembre quan passaven 10 minuts de les 3 de la tarda. Això vol dir que la casa reial britànica no va comunicar la mort fins que no van passar 3 hores del trist succés. També s'ha sabut que la monarca va morir, com ja van avançar alguns mitjans, al costat dels seus fills, l'actual rei Carles III i la princesa Anna. La resta de la família no va poder arribar a temps a Balmoral per acomiadar-se'n.

Els reis d'Espanya amb els reis emèrits al funeral d'Elisabet II
Els reis d'Espanya amb els reis emèrits al funeral d'Elisabet II. | LA 1

Més sorpresa ha generat la causa real de la mort d'Elisabet II. Sobretot, perquè els dies posteriors alguns mitjans van publicar que la reina havia mort per una malaltia vascular perifèrica, un trastorn de la circulació sanguínia. Ara s'ha conegut la veritat i és molt més senzilla. De fet, el certificat ho ha aclarit i ha confirmat això que molta gent ja intuïa: Elisabet II va morir de vellesa, un fet lògic, ja que tenia 96 anys. D'aquesta manera, la casa reial britànica vol tancar qualsevol mena d'especulació i centrar-se ja en el nou regnat de Carles III.