Primer pla d'Elionor

Elionor confirma la seva gran por: el que Letícia feia al clan Urdangarin

Elionor es mostra molt sorpresa

Elionor mai va pensar que la seva mare fos capaç de fer això als Urdangarin. Els ha anat apartant de Zarzuela fins al punt de no voler-ne saber res. Va començar desplaçant l'exjugador d'handbol i la infanta, però aquest menyspreu també s'ha estès als quatre fills de la parella. 

La reina Letícia sempre ha estat molt atenta a tenir cura de la imatge de la Corona. És conscient que qualsevol mínim detall pot influir sobre una institució cada cop més deteriorada. Per això, entén que el millor és mantenir el més lluny possible certes persones. Elionor, mentrestant, es prepara a Gal·les per ser la futura inquilina del tron. Allí estudia el segon curs de batxillerat en un entorn d'allò més tranquil, allunyada dels embolics familiars. La seva mare ha fet tot el possible per mantenir impol·luta la imatge de la princesa.

Al seu voltant s'han produït una sèrie de conflictes que li podrien haver passat factura, però Letícia tenia clar que li sobrava molta gent i que el primer era l'emèrit. Tenia motius per fer-ho, entre ells, que ja no hi havia comunicació des de fa temps. Tanmateix, els darrers esdeveniments ocorreguts tampoc ajudaven gaire: episodis com ara el de Botswana o l'aparició d'amants van obligar Zarzuela a prendre mesures dràstiques.

De fet, Letícia va fer que el rei Felip retirés l'assignació econòmica a Joan Carles, que pujava a 200.000 € anuals. També va renunciar a la seva herència i li va obrir la porta de sortida perquè marxés fora d'Espanya. No obstant això, sembla que l'emèrit no ha estat l'únic que ha patit els menyspreus de la reina.

Imatge d'Elionor i Letícia saludant al carrer
La princesa Elionor no té relació amb el clan Urdangarin. | Europa Press

Elionor sent que no han estat justos

Elionor sap que tampoc no han estat justos amb alguns membres del clan Urdangarin. Només esclatar l'escàndol del duc de Palma, van decidir posar distància pel mig amb ell i la seva dona: la infanta Cristina només podria tornar a palau amb el divorci a la mà i totalment distanciada del seu marit.

Tot i això, allò que més li dol a la princesa és que també s'hagi fet mal als seus cosins. Els fills del matrimoni també en van patir el buit. De fet, es troben totalment vetats per la casa reial. No volen saber-ne res, malgrat que en tot moment han adoptat una posició molt normal. La majoria són bons estudiants i amb inquietuds, cosa que valora molt la reina. Sobretot si es comparen amb Froilà i Victòria Federica, més preocupats per assistir a festes i sortir de nit.

Hi ha una qüestió que és vital en tota aquesta història: això que no agrada a Zarzuela és que segueixin prestant-li tot el suport a Iñaki. Es tracta d'una decisió lògica fins a cert punt, ja que n'és el progenitor. El pas per presó i el cas d'infidelitat amb la infanta és un fet que els reis no passen per alt.

Elionor no té tracte amb els familiars

Elionor sempre ha estat en un segon pla. Tot i que cada cop va assumint més responsabilitats dins de la casa reial, s'ha de limitar a acatar ordres. Sobretot si procedeixen de la seva mare, que és molt exigent tant amb ella com amb Sofia.

Tot just té tracte amb els seus cosins per ordres de la seva mare. No considera que els fills d'Elena i Jaime de Marichalar siguin exemplars, ni que tampoc mereixin tenir un espai al palau. I es pot dir el mateix dels fills d'Urdangarin, que sempre s'han posicionat del costat de l'esportista.

El menyspreu que pateixen aquests joves el cataloguen com a «rebequeries» i no aconsegueixen entendre'n els motius, recull el portal El Nacional. Consideren que ells no són els responsables de les accions comeses pel seu pare, només es limiten a prestar-li afecte i suport en els moments més complicats.

Elionor no vol veure's embolicada en polèmiques. A l'internat de Gal·les roman totalment aliena a tot allò que passa al seu entorn.