YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Elionor se n'assabenta per la premsa: el patiment de Letícia en arribar a Madrid

L'asturiana va arribar a la capital quan tenia 15 anys

La princesa Elionor entrant a la l'escola amb mascareta
Elionor se n'assabenta per la premsa: el patiment de Letícia en arribar a Madrid| G3

Tot i que ara la reina Letícia pot presumir de tenir una gran quantitat de diners que, fins i tot li permet que la seva primogènita, la princesa Elionor, estigui a punt d'estudiar en un dels col·legis més prestigiosos del Regne Unit, no sempre ha estat així. L'asturiana, com molts altres ciutadans, també va haver d'estrènyer-se el cinturó per poder arribar a final de mes.

Així ho ha explicat Pilar Eyre, la periodista especialitzada en la Casa Reial que s'ha casat fins en tres ocasions, al seu bloc de 'Lecturas' i fent al·lusió a algunes declaracions que ha fet David Rocasolano, el cosí de la dona de Felip VI, en el seu llibre.

La realitat de l'arribada de Letícia a Madrid

Letícia es va mudar a Madrid quan tan sols tenia 15 anys, i en la seva arribada a la capital espanyola la seva família no ho va tenir fàcil. Vivien en un petit pis a Rivas Vaciamadrid, un petit poble en el qual feia molt de fred. No obstant això, no tenien diners per pagar una estufa i, per aquest motiu, tant l'actual reina d'Espanya com les seves germanes, Telma i Erika, que va morir fa 14 anys, havien d'anar «amb bates gruixudes i, a sota, pesats pijames i samarretes i mitjons per sobre dels pantalons».

Tot i la gran quantitat de roba que portaven les tres filles de Paloma Rocasolano i Jesús Ortiz, que s'acaba de jubilar, encara seguien tenint molt de fred, tant que se'ls posaven «els nassos i els llavis blaus». La periodista ha destacat en el seu bloc que, tot i la dura situació que estaven vivint les germanes, totes «estaven molt boniques. A algunes dones els hi senten espectacularment bé els abillaments més insospitats».

El fred no va ser l'únic problema que va patir Letícia en la seva arribada a Madrid, ja que Pilar Eyre també ha subratllat algunes paraules que David Rocasolano va treure a la llum en el seu llibre 'Adiós, princesa'. I és que l'actual reina d'Espanya i la seva família es van veure forçats a sopar «bledes cada nit» en la seva arribada, perquè l'economia no els donava per comprar més menjar.

Letícia, Erika i Telma van néixer a Oviedo (Astúries) i allà van créixer fins que el treball del seu pare els va obligar a desplaçar-se fins a la capital espanyola. Netes d'una reconeguda periodista, Menchu del Valle, a la seva terra natal tenien tot el que necessitaven i més, però això va canviar radicalment quan es van mudar a una altra comunitat autònoma, on van haver de viure les conseqüències de no tenir diners per arribar a final de mes. Va ser un dur contrast per a tota la família, que van aconseguir superar i amb escreix.

Letícia i Telma van despertar passions a la nova escola

Un canvi que també van patir amb l'arribada a la nova escola. Letícia acabava de fer 15 anys i tan sols feia una setmana que havia arribat a Madrid quan va haver d'enfrontar als seus nous companys i professors a l'Institut Ramiro de Maeztu. «La va sorprendre que hi hagués tants adults entre els alumnes, ja que es tractava del torn de nit», ha destacat Pilar Eyre al seu bloc de 'Lecturas'.

«També l'amplitud de les marquesines del pati, tan diferent de la Gesta, la seva escola a Oviedo, on havia estudiat fins llavors». Letícia, amb la seva germana Telma, va aconseguir endinsar-se al col·legi «amb falsa seguretat», i van aconseguir despertar «l'atenció dels nois» amb les seves cabelleres rosses i el seu bronzejat estiuenc. Tant que, fins i tot, hi va haver algun «xiulet d'admiració en aquella Espanya tan plena encara de tics masclistes». Només feia dos anys que l'institut era mixt i que, per tant, nois i noies podien barrejar-se per estudiar.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari