Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de la princesa Elionor i la reina Letícia als premis Princesa d'Astúries.

Letícia, plora: Elionor trenca el pacte que havia fet amb la seva mare quan era petita

Elionor s'hauria saltat les normes imposades per la seva mare

Elionor intenta ser tan discreta com sigui possible per no generar massa repercussió mediàtica. És una cosa que li hauria promès a la seva mare al seu dia i que ha complert força bé fins ara. Tot i això, de vegades, ha trencat aquesta promesa amb algunes actuacions.

Ningú posa en dubte que les informacions que sorgeixen sobre ella generen molt atractiu per als lectors. Des de Zarzuela intenten ser molt mesurats pel que fa al que difonen sobre la jove. La mantenen en un segon pla per no desgastar tan de pressa la seva figura.

La presència d'Elionor a la premsa preocupa a la Zarzuela

Elionor compleix a la perfecció amb la seva tasca. Ja ha començat a protagonitzar uns quants actes de la Casa Reial i la intenció és que, amb el temps, la seva participació vagi creixent. Però, de moment, tampoc no tenen molta pressa per accelerar els terminis.

Consideren que es troba en una època per estudiar i formar-se. A l'internat de Gal·les ha trobat el lloc adequat per seguir amb la seva vida, sense tanta pressió i sense la persecució dels mitjans. El curs vinent començarà la universitat i és molt probable que allargui la seva estada a l'estranger una bona temporada.
 

A Zarzuela hi ha certa preocupació pel gran enrenou que provoca qualsevol intervenció o notícia que es difongui d'ella. Temen que la seva imatge es pugui tacar amb massa facilitat. Això ja està passant quan encara és menor d'edat, així que no s'imaginen què passarà quan compleixi els 18.

Imatge d'Elionor i Letícia saludant.
Elionor ha fet una cosa que no li agrada a la seva mare. | Europa Press
 

«Cada pas que fa es pot convertir en viral, una cosa que es tradueix inevitablement en un benefici econòmic de les empreses de comunicació», recull Mujer Hoy. Per això s'entén el control que té la reina sobre ella. Fa tot el possible perquè no cometi cap error que li pugui costar car.

«Cada passa que fa pot ser viral»

Elionor té 17 anys i mai no ha generat cap mena de problema als seus pares. És estrany que se la pugui vincular a una polèmica. A més del seu brillant comportament, també hi influeix molt la discreció que mantenen els reis.

Són conscients que tant la princesa com la infanta o la mateixa reina són «una mina de clics», assenyala la revista. De fet, consideren que és injust el tracte que reben alguns portals, que busquen només la remuneració econòmica. Saben que és molt complicat gestionar tot això.

Semblen una mica farts que es parli dels seus looks o fins i tot del seu aspecte físic. La princesa, cada cop que torna a Espanya per formar part d'algun acte institucional, aconsegueix captar l'atenció de tots els fotògrafs. De vegades, fins i tot arriba a robar-li tot el protagonisme als seus pares.

Aquest mitjà explica «que tots els mitjans aprofitem l'atractiu del contingut protagonitzat» per l'hereva. Tot i això, en el cas de la jove, «s'està trencant el pacte no escrit sobre el tractament de la informació relativa a la Família Reial».

Elionor protagonitza moltes notícies

Elionor ha vist com la seva presència a qualsevol esdeveniment institucional causa un gran impacte mediàtic. Els mitjans esperen la seva presència, però també els seguidors de la monarquia, que desitgen veure-la de prop.

Primer pla d'Elionor mig somrient.
Elionor s'hauria saltat el pacte. | GTRES

Lamenten que s'hagi passat de la informació atractiva a un contingut més «vulgar» per referir-se a ella. Però no hem d'oblidar que encara és menor d'edat. Aquesta publicació indica que «fins ara, les capçaleres podien aplicar una línia crítica amb la monarquia o mantenir-se en els límits del respecte institucional».

En deu mesos complirà la majoria d'edat i possiblement s'intensificarà el seu paper a l'agenda institucional. En qualsevol cas, els seus pares tenen previst protegir-la tant com sigui possible. Són conscients del greuge que li poden provocar els mitjans i els comentaris que es fan sobre ella.

Elionor no li concedeix tanta importància a això. Des d'una edat primerenca ha assumit amb naturalitat el seu paper d'hereva i sap mantenir-se al marge de tota aquesta part més negativa.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp