IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Primera aparició d'Elionor i Sofia en confinament: no agradarà a tothom

La princesa i la infanta participaran en un acte cultural telemàtic

Un dels hobbies preferits de la princesa Elionor i la infanta Sofia en aquesta quarantena ha estat la lectura | EFE

Probablement no sigui d'una simple causalitat. Els reis d'Espanya s'han fixat en el comportament de la resta de cases reials europees, on els nens han pres el protagonisme durant la crisi del coronavirus. Durant les últimes setmanes hem pogut veure els fills de Kate i Guillem de Gran Bretanya aplaudint als sanitaris i als més petits de la Família Reial de Bèlgica cuinant gofres per repartir en els centres de gent gran, entre moltes imatges de solidaritat.

Felip i Letícia, que es troben molt actius durant la crisi del coronavirus, haurien decidit mantenir les seves filles fora del focus mediàtic, sota l'hermetisme característic de la Família Reial espanyola. Tanmateix, aquesta decisió canviarà la propera setmana amb la participació d'Elionor i Sofia en un acte públic via telemàtica, segons ha anunciat la Casa Reial.

Dia Internacional del llibre

Coincidint amb el Dia Internacional del llibre, el 23 d'abril les dues germanes s'uniran a la 24a jornada de la lectura d'El Quixot organitzat pel Cercle de Belles Arts. A partir de les 18:00 hores, la princesa i la infanta s'uniran a la tradicional lectura que, a causa de l'actual situació de confinament, es realitzarà per primera vegada de manera virtual a través del web del Cercle de Belles Arts.

Elionor i Sofia seran les encarregades de llegir diversos fragments del primer capítol de la novel·la més important de la nostra literatura, amb l'objectiu d'«impulsar i subratllar la importància de la lectura en nens i joves, i especialment en aquest dur moment en què ens trobem», assenyalava el comunicat emès per la Casa Reial.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes i l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida seran algunes de les personalitats que també participaran en l'esdeveniment.

Primera lectura de Sofia

Aquest serà el primer acte públic per a la petita Sofia, però no per la seva germana i futura hereva. Elionor ja va debutar en un acte públic el passat 31 d'octubre de 2018, quan va llegir per primera vegada els primers articles de la Constitució espanyola.

Posteriorment, també va participar en diversos discursos als Premis Princesa d'Astúries 2019, encara que en ambdues ocasions la filla gran de Felip va tenir un repte més gran, ja que es tractaven d'esdeveniments amb públic en directe. En aquesta ocasió, les joves tindran l'oportunitat de gravar la seva lectura i enviar-la posteriorment a l'organització de l'esdeveniment cultural perquè els emeti a través de la seva pàgina web.


Comentaris

envia el comentari