Els 10 secrets que amaga Zara explicats pels seus treballadors

Alguns et seran útils, altres simplement et semblaran curiosos

Els treballadors expliquen els secrets de Zara. | franklinstudents.com
 

Totes les grans botigues tenen els seus secrets i Zara, la marca més emblemàtica d'Inditex, no és una excepció. Un article de la pàgina Cuánto Daño recull els detalls més curiosos explicats per empleats que probablement no coneixies. Alguns d'ells et semblaran útils, uns altres en canvi són simplement curiosos i fins i tot graciosos. Aquests deu són els més rellevants:

1. Si una peça de roba apareix en una revista de moda o la porta algun famós, ja pots córrer. Aquests models volen i si no t'espaviles per anar a comprar-la, ja no la trobaràs. I no, no en fabricaran  més encara que s'esgoti molt ràpid.

  

2. Amb paciència i educació és possible que t'acceptin la devolució de qualsevol peça. Això sí, no et posis gaire pesat i no et barallis amb el caixer quan truqui l'encarregat. En aquest cas que l'avisi és bon senyal perquè només l'encarregat pot autoritzar un canvi o devolució.

3. Els empleats es passegen per la botiga abans d'obrir el primer dia de rebaixes a la recerca de les millors gangues. D'aquesta manera, si veuen alguna peça que els interessa demanen permís a un superior per quedar-s'ho i, en conseqüència, hi ha peces que no arriben a sortir a la venda. 

4. Els empleats mai estan aturats. Encara que sembli mentida de vegades la botiga aconsegueix estar perfecta, sense cap vestit per plegar i tot al lloc que li correspon. Però la feina no s'acaba mai i a l'encarregat sempre se li ocorrerà alguna tasca com per exemple una feina tan apassionant com reciclar penjadors, és a dir, col·locar-los en una caixa perquè tornin als magatzems centrals.5. Cada vegada que algú retorna una peça defectuosa, els empleats han de marcar la tara. De vegades és molt fàcil trobar-la, però en altres casos no. Quan això succeeix alguns treballadors expliquen que han decidit crear la tara perquè estaven farts de buscar-la.6. A les botigues de Zara no trobaràs peces defectuoses a la venda ni tampoc et faran descompte si en trobes alguna. L'única cosa que podràs fer és canviar-la, però la política de l'empresa només permet vendre roba en perfecte estat.7. Zara tampoc fabrica roba destinada a les rebaixes. Pot ser que trobis un munt de peces que no havies vist mai perquè les tenien en altres botigues o són de temporades passades, però que fabriquen per a les rebaixes és simplement una llegenda urbana.

8. Un detall que has de saber si decideixes no pagar pels perfums és que tenen alarma i s'activarà al sortir. Així que si tenies aquesta idea, millor treu-te-la del cap i paga per aquest producte (com també pels altres).

9. Les sabates tenen una alarma invisible. Ningú és capaç d'explicar per què de vegades aquesta s'acaba reactivant al cap d'un temps i fa que soni quan entris en altres tendes.

10. Durant les rebaixes, les bosses que et donen són de plàstic i semblen bosses d'escombraries. L'explicació és que ocupen molt menys i no cal agafar-ne de noves tan sovint. Un fet molt efectiu per aquells dies on les cues són eternes i estan plenes de gent amb la intenció de comprar deu peces a meitat de preu.


Comentaris

envia el comentari