Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

Els 5 motius que demostren que matinar és dolent per la salut

Diversos estudis certifiquen que matinar acaba perjudicant el funcionament de l'organisme

Matinar massa pot ser dolent per a la salut. Foto: Gizmodo

L'hora en què sona el despertador no sol ser gaire agradable per a ningú. Després del descans de la nit, més o menys prolongat, arriba l'hora d'iniciar un nou dia, que pot ser, almenys per a alguns, massa matinera. És bo matinar?

Més enllà de la mandra, diversos estudis recollits pel Diari Ara demostren que no. Avui, repassem 5 estudis que certifiquen que matinar acaba sent dolent per a la nostra salut:

1. Aixecar-se abans de les 7.00 hores suposa un augment de l'hormona de l'estrès, més nombrosa que en aquelles persones que s'aixequen més tard. De fet, els nivells d'estrès es mantenen alts al llarrg del dia. Ho diu la Universitat de Westminster.

2. Entrar a treballar abans de les 10.00 hores tampoc no és bo. I no és que ho digui un treballador, sinó un estudi d'Oxford, que argumenta que, a l'edat laboral, el cos no es desperta fins entre les 9.00 i les 11.00 del matí.

3. Cal dormir vuit hores i esperar-ne dues després de sopar i abans de marxar al llit. Si hem d'acomplir aquestes normes, llevar-nos a les 7.00 implica anar a dormir a les 23.00 hores i sopar abans de les 21.00 hores, una mesura que no tothom pot acomplir per les seves obligacions quotidianes.

4. Com més aviat us aixequeu, abans deixareu de funcionar. Sembla lògic i ho corrobora la Universitat de Lieja, que va fer un estudi mesurant l'activitat cerebral de diverses persones en dos moments diferents: en llevar-se, quan era similar, i 10 hores més tard, quan els que es llevaven més tard la tenien molt més alta.

5. Com més tard us lleveu, més força tindreu a les nits. En la mateixa línia, un estudi de la Universitat d'Alberta avisa que els més matiners mantenen la força constant durant el dia, mentre que els que es lleven més tard, en tenen més a la nit.