IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els agricultors valencians denuncien la venda de taronges sudafricanes als supermercats DIA

Asseguren que la seva venda perjudica les taronges produïdes a València, de molta més qualitat actualment

Imatge del preu i procedència de les taronges que denuncia la Unió de Llauradors de València | Unión de Uniones de Agricultores y Ganaderos

La Unió de Llauradors i Ramaders de València ha denunciat a través d'un comunicat que els supermercats DIA encara tenen a la venda taronges de producció sud-africana, un fet que està perjudicant a les taronges produïdes a la Comunitat, que actualment estan en un millor estat. En l'escrit, denuncien que es poden trobar taronges de la varietat Navel a 1,09 euros el quilo, originàries de Sud-àfrica, una circumstància que resulta «totalment il·lògica en les dates en les quals ens trobem» i que «desmunta els arguments amb els quals es va intentar justificar la seva presència als nostres mercats quan aquí no n'hi havia», segons ha avançat OKDiario.

Segons la denúncia, que han presentat amb imatges que proven els seus arguments, els fets «contrasten amb la desastrosa campanya que pateixen els productors de cítrics de la Comunitat Valenciana, amb uns preus ruïnosos i tremendes dificultats per donar sortida comercial a la seva fruita». Segons detalla l'organització, l'ampliació del període d'importació de cítrics, que arriba fins al 30 de novembre, pot ser letal per a la indústria valència a llarg termini per la disminució dels preus d'entrada d'aquests productes al nostre país, que al 2025 podrien desaparèixer.

A més, els agricultors asseguren que les taronges sud-africanes són de «lamentable qualitat», en contraposició a l'òptim estat de les valències, ara al seu millor moment. Segons OKDiario, que s'ha posat en contacte amb DIA, les taronges denunciades no són sud-africanes perquè allí no hi ha producció en aquestes dates, i es tractaria d'un error d'etiquetatge. Tot i així, admeten que no són taronges espanyoles i ho justifiquen amb què a Espanya no hi ha producció i ells «tenen l'obligació amb els seus clients d'oferir-los els productes que ells demanden». A més, des de DIA asseguren que les queixes únicament pretenen pressionar a Brussel·les perquè no desapareguin els aranzels i altres mesures proteccionistes que perjudicarien encara més la venda de productes espanyols.


Comentaris

envia el comentari