Els aturats de Barcelona poden tenir la T-Mes per menys de 10 euros

És el mateix preu que una T-10 d'una zona
La T-Mes, més barata per als aturats | Ajuntament de Barcelona

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’àrea de Barcelona ofereix des d’aquest mes de març bonificacions a les persones aturades que percebin una prestació pública, de qualsevol administració, inferior al salari mínim interprofessional (SMI), que per al 2017 és de 707, 60 €/mes. Segons informa 'Nació Digital', es tracta d’unes ajudes que tenen per objectiu facilitar la mobilitat a les persones que busquen feina, i que suposen que el preu de la T-Mes quedi reduït fins al preu de la T-10 d’una zona, és a dir, de 9,95 euros per targeta.

Per accedir a aquestes ajudes, la persona interessada ha d’adreçar-se a l’Administració per obtenir prèviament un certificat que acrediti que compleix algun dels requisits sol·licitats. Així, en cas de rebre un subsidi o ajut per desocupació d'un import inferior a l’SMI cal adreçar-se al Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). Si la persona no rep cap ajut però ha estat inscrita com a demandant d’ocupació durant un mínim de dotze mesos en els darrers dos anys i es troba en un procés actiu de recerca de feina, haurà de sol·licitar el certificat a l’Oficina de Treball del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Finalment, en cas de rebre un ajut municipal d’un consistori integrat en l’àmbit de l’ATM de l’àrea de Barcelona inferior a l’SMI i no rebre cap ajut per part de l’estat, cal adreçar-se als Serveis Socials Municipals.

 

Un cop obtingut el certificat, la persona interessada ha d’acudir als punts de venda autoritzats i lliurar-lo juntament amb el DNI/NIE en vigor. Cal tenir en compte que la validesa del certificat és de 105 dies a partir de la data de la seva emissió. Durant aquest termini, l’usuari podrà adquirir un màxim de tres títols de transport sense necessitat de lliurar un nou certificat. Entre la compra d’una targeta T-Mes bonificada i la següent han de transcórrer almenys 27 dies, encara que la targeta s’hagi perdut.