YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🚨 Espanya suma 11.958 casos de Covid i 298 defuncions, amb una incidència de 142 punts

Els autònoms podran deduir-se fins a 26 euros d'IRPF diaris per dietes de manutenció

Els beneficiats hauran de pagar en targeta a restaurant per tal de poder comprovar el dia, el lloc i l'impost del consum

Els beneficiats podran deduir de l'IRPF fins a 26,67 euros diaris en materia de dietes per manutenció. | Cedida

La comissió d'Ocupació del Congrés dels Diputats ha aprovat avui, 29 de juny, per unanimitat la reforma de la llei del treballador autònom, que incorpora una deducció diària de 26,67 euros per dietes de manutenció. Aquesta esmena s'ha acceptat a proposta d'ERC. La llei s'ha reformat a causa d'una iniciativa de Ciutadans i ha acabat rebent el suport dels altres partits. Entre les millores de la nova modificació, s'amplia de sis mesos a un any la tarifa plana de 50 euros per als autònoms, i es podrà tornar a demanar passats dos anys, a diferència dels 5 anys d'abans. El govern Central calcula que la mesura podrà beneficiar fins a 350.000 treballadors autònoms. De la mateixa banda, es reconeix al col·lectiu els accidents in-itinere i se'ls fa una exempció del 100% de la quota d'autònoms durant 12 mesos per a la cura de menors o dependents. Així mateix, els treballadors poden donar-se d'alta i baixar per pagar només els dies treballats. A més, podran canviar fins a quatre cops per any la seva cotització segons els ingressos rebuts. Els autònoms podran deduir de l'IRPF fins a 26,67 euros diaris en matèria de dietes per manutenció. Això sí, els treballadors hauran de fer el pagament en targeta i sempre a restaurants o cafeteries per tal de poder comprovar el dia, el lloc i l'impost del consum.

El diputat d'ERC Joan Capdevila ha criticat que la reforma proposada per Ciutadans és «una llei de pedaços». No obstant això, en acceptar l'esmena sobre les dietes, els d'Esquerra han donat suport a la llei. «Si es tracta d'una llei de pedaços, ERC vol introduir-ne un de caràcter universal», ha justificat el polític. Carles Campuzano, el portaveu del PDeCAT, ha defensat les millores que la reforma suposa i ha vaticinat que servirà per «impulsar la creació d'ocupació i l'activitat econòmica». Tanmateix, la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha valorat positivament els acords als quals han arribat els grups polítics i ha assegurat que les noves mesures suposaran «una consolidació per recuperar l'economia i crear ocupació». Bánez, de la mateixa banda, ha concretat que les mesures es podran aplicar durant la jornada d'estiu i que aquelles que siguin més difícils de posar en vigor seran efectives a partir del gener del 2018.
 


Comentaris

envia el comentari