Els autònoms tindran més restriccions el 2017 que l'any passat

Hi haurà un nou límit als pagaments en efectiu i no podrà utilitzar-se el programa 'PADRE' a la renda

Els autònoms ho tindran més difícil aquesta vegada per fer la declaració de la renda   |   Cedida

A causa de canvis en normatives, lleis i reglaments diferents, les coses han canviat per als professionals que treballen per compte propi. Aquest any hi ha més restriccions quant a ajudes i altres aspectes dels quals sí que es podia gaudir l'any passat. Aquestes accions que eren comunes fa uns mesos ara han deixat de ser-ho, i a continuació us presentem totes les que ja no pots realitzar perquè puguis evitar possibles sancions o alguna que una altra sorpresa:

— Desaparició del COR1 en Deutes SEPA. Des de novembre, es redueixen els terminis de presentació de l'altre sistema de deutes, el CORE. D'aquesta manera, a partir d'aquest mes només existirà un únic termini de presentació de deus, el CORE, que podrà presentar-se un dia abans de la seva data de venciment.

— Pagar 2.500 euros en efectiu. El Govern ha marcat un nou límit que impedeix desemborsar aquestes quantitats en mà. Una mesura que pretén lluitar contra el frau i que situa el límit màxim d'aquest tipus de pagaments a 1.000 euros. Les multes ascendeixen al 25% de l'abonat, tant per al pagador com per al receptor d'aquesta quantitat.

— Ajornar deutes amb l'Agència Tributària. De moment, els treballadors autònoms no poden dur a terme aquesta acció, encara que associacions que representen al col·lectiu negocien amb el Govern la possibilitat que, al llarg de 2017, sí puguin fer-ho. Canviaran segur les condicions en les quals es poden ajornar aquests pagaments. Abans es podien allargar els pagaments fins a divuit mesos, mentre que la nova normativa, mancant aprovació definitiva, barreja uns terminis de dotze mesos, com a màxim.

— Control de l'horari dels treballadors. Durant 2016, no era necessari portar un estricte control del temps i hores extres que feia un empleat en el lloc de treball. Qüestió que ja va entrar en vigor a la fi de l'any passat, i que continuarà en 2017. Autònoms o pimes, i els seus empleats, han de portar un control, exposant-se a multes. Una falta greu davant la Inspecció de Treball pot suposar una sanció de 6.500 euros.

— Utilitzar el programa 'PADRE' per fer la declaració de la renda. Una qüestió que ja era exclusiva per als treballadors autònoms, i que queda definitivament exclosa, també per a aquest col·lectiu.

— Nous costos salarials, que són més alts. La pujada del 8% de l'SMI situa els costos laborals per empleat entorn dels 1.000 euros addicionals a l'any. Un canvi que s'ha produït en l'últim mes, i que ha agafat per sorpresa a molts autònoms i pimes, que hauran de contemplar la pujada d'aquesta despesa imprevista en els seus comptes.


Comentaris

envia el comentari