Els caçadors de Camprodon fan un manifest per defensar-se de les crítiques del Santuari Gaia

«Arriben plens d'exigències i drets però no tenen cap consideració ni volen assumir cap deure amb la gent del territori» han escrit
Els caçadors de Camprodon fan un manifest per defensar-se de les crítiques del Santuari Gaia | FACEBOOK- SANTUARI GAIA

 

Fa unes setmanes el Santuari Gaia de Camprodon, al Ripollès, va denunciar la mort d’una ovella del seu refugi a mans d’un gos d’uns caçadors. Fa temps que aquest refugi d’animals intenta parar els peus a aquest col·lectiu perquè asseguren que és molt perjudicial per als animals sentir els trets dels caçadors, ja que els fan agafar por a les persones, entre altres coses. El conflicte entre aquest santuari i la resta de col·lectius com els ramaders i comerciants de la Vall va cada cop a més. L’última ofensiva del refugi va ser la concentració animalista convocada el 26 de març per denunciar la mort de l’ovella. Ara són els caçadors els que responen.

Juntament amb el suport d’un total de catorze entitats de la comarca, els caçadors de Camprodon han signat un manifest per defensar-se de les crítiques rebudes per part del Santuari. Concretament els acusen d’haver difamat i insultat greument als caçadors. En aquesta línia, han escrit: «són gent que ve de fora i es creu amb el dret de dir-nos què està bé i què no». D’altra banda, aclareixen: «no volem convèncer a ningú ni som aquí per dir qui és el bo i qui és el dolent. Només demanem respecte i molta dosi de sentit comú»

 

 

A més, tal com recull ‘Nació Digital’, destaquen que els responsables del Santuari: «arriben plens d'exigències i drets però no tenen cap consideració ni volen assumir cap deure amb la gent del territori». D’altra banda, els caçadors han publicat a la plataforma ‘Change.org’ una petició de signatures per defensar el seu col·lectiu, així com la resta, sota el títol: «M’agrada la manera de fer del meu territori» que ja ha aconseguit més de 700 signatures.