IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els catalans reciclen més de cinc tones de roba gràcies als contenidors amb finalitat social

Aquest gest afavoreix l'estalvi de 16.000 tones de CO2

La donació de roba ha estalviat que s'alliberin 16.000 tones de CO2 a l'atmosfera | Cedida

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha fet públic el balanç de 2016 sobre la donació i reutilització de roba amb finalitats socials. L'organització, que treballa des del 1987, promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització tèxtil amb programes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia. Segons les dades recollides a Catalunya durant el 2016 es van recollir més de cinc tones de tèxtil usat, un quinze per cent més que l'any anterior. La fundació té instal·lats 1480 contenidors al voltant del territori català i gràcies a la col·laboració amb 200 ajuntaments i 200 empreses privades.

En opinió de Jose Arrancudiaga, responsable d'Humana a Catalunya, les causes d'aquest increment són: «Una major consciència mediambiental per part de la ciutadania així com un clar interès per perllongar la vida del tèxtil. Els ciutadans aposten per donar-li una segona vida a la seva roba usada gràcies en bona part a l'esforç que ajuntaments, empreses i entitats com la nostra fan per dotar-li d'una finalitat social». A més, cal destacar que la reutilització i el reciclatge d'aquest tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic. Gràcies a les cinc tones recollides l'any passat, Catalunya s'ha estalviat 16.413 tones de CO2, el que equival a que 892.000 cotxes deixin de circular durant un dia o que 263 milions d'arbres deixin d'absorbir elements contaminants, també en un dia.

La fundació, que enguany celebra 30 anys de funcionament ha aconseguit que des del 1987 es reutilitzin 28 milions de peces de roba a Espanya, distribuïdes a través de la xarxa de botigues de segona mà. Per fer-ho, les peces dipositades als contenidors d'Humana són traslladades a la planta de classificació de l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) on es classifiquen i s'envien a la següent destinació. De la roba que arriba un 48,58% es prepara per a la reutilització, un 40,7% es destina al reciclatge i un 8.6% a la valorització energètica.


Comentaris

envia el comentari