Els científics insisteixen en no utilitzar bastonets per a les orelles

Els bastonets per a les orelles poden reduir la capacitat d'audició o, fins i tot, danyar el timpà

Els científics insisteixen en el perill d'utilitzar bastonets per a les orelles. | Cedida

Moltes persones pensen que rentar-se les orelles fent servir el bastonets de forma diària és de persona neta i endreçada, però els científics destaquen que els bastonets les poden perjudicar. És a dir: la cera és bona. No pensis que si tens cera a les orelles és perquè ets una persona bruta i amb una higiene descurada.

Cal destacar que el cos humà és molt savi i produeix solament el cerumen que el teu sistema necessita per netejar, lubricar i protegir l'oïda. La cera actua com a agent de neteja per mantenir l'oïda sana, proporcionant una pel·lícula a prova d'aigua que ajuda a mantenir el canal auditiu sec i evita que els gèrmens causin infeccions. A més de tot això, la cera també s'encarrega d'atrapar la brutícia i la pols que pugui entrar i d'aquesta manera evita que es danyi o irriti el timpà.

De fet, molts científics porten anys insistint en el perill dels bastonets, però els últims han estat els membres de l'Acadèmia Americana d'Otorinolaringologia, que en un estudi adverteixen de les lesions que l'ús dels bastonets pot provocar a l'oïda. Si el que es pretén és recollir la cera que s'acumula dins del conducte auditiu, quan es fan servir l'única cosa que s'aconseguirà és que el bastonet empenyi el cerumen cap a la part interior i es formi precisament un tap de cera que reduirà la teva capacitat d'audició. O pitjor encara, si s'excedeix de força, es podria danyar el timpà. A més, els bastonets també són un llast per al medi ambient perquè la majoria acaben al lavabo i generen grans problemes.


Comentaris

envia el comentari