Els cinc consells per combatre la fatiga i el cansament de tardor

El canvi de l'estiu a la tardor causa baix estat d'ànim i debilitat generalitzada

El malhumor és dels símptomes que causa l'astènia a la tardor | CatalunyaDiari.cat

Amb l'arribada de la tardor, les temperatures baixen i les hores de llum s'escurcen i provoquen una debilitat generalitzada de les persones. Aquest canvi d'estació s'anomena astènia tardorenca, que s'origina pel canvi de temps que el cos ha de suportar en poques setmanes. Això provoca algunes algunes conseqüències físiques i psíquiques com la somnolència, baix estat d'ànim i falta de gana. Segons diu el doctor Julián Álvarez al diari ABC, «la disminució de les hores de llum, de la pressió atmosfèrica i de les temperatures influeixen en el nostre cos, podent afectar a la nostra salut». Per això recomanen algunes maneres de combatre aquesta alteració.

— Cuidar la nutrició 

És essencial que hi hagi un equilibri en l'alimentació perquè el cos no pateixi grip i que no tingui els típics refredats que hi ha en aquesta època. Els aliments que continguin vitamina C són els que milloren el nostre estat de salut.

— Consumir productes estacionals

S'haurien de menjar aliments que siguin pròpies d'aquesta estació com poden ser les fruites i les verdures. Destaquen les taronges, els caquis, les carabasses i les coliflors.

— Fer exercici físic

L'activitat física permet la secreció d'hormones que ajuden a tenir més seguretat per un mateix i a relaxar-se. El doctor Julián Álvarez assegura que «com el temps és un dels nostres majors enemics a l'hora de portar una vida sana, si no podem dedicar-li hores en anar al gimnàs o en entrenar, podem optar per fraccionar aquest entrenament i fer-ho a casa o a l'oficina».

— Respectar els cicles de son

Com que es porta un ritme de vida ràpid, és recomanable que es tingui un bon descans. La clau és dormir unes vuit hores al dia per poder fer front als canvis d'humor sobtats.

— Realitzar activitats estimulants

Marcar-se reptes i tornar a la rutina poden ser molt útils per crear-te una agenda diària. És la millor manera d'estar segur d'un mateix i trobar-se bé.


Comentaris

envia el comentari