Els cinc trucs per evitar les estafes en la Loteria de Nadal

Hi ha estafes comunes a Internet sobre el sorteig nadalenc

L'administració de Doña Manolita de Madrid | Cedida
 

Acabem d'estrenar el mes de desembre i això és sinònim de Nadal, festes, regals... i també d'il·lusió. El proper dia 22 viurem una jornada d'emoció i esperança amb una nova edició de la Loteria de Nadal. Però perquè tot sigui harmonia hem d'anar amb molta cura, especialment a Internet i a les xarxes socials, on podem trobar-nos amb múltiples paranys que ens poden comportar més d'un disgust.

Segons informa ABC, alguns ciberdelinqüents organitzats practiquen l'enviament massiu de correus electrònics on simulen ser organitzacions de loteries i apostes de diversos països. És una de les estafes més comunes, com els correus que diuen procedir d'entitats benèfiques. Per evitar qualsevol estafa, hem de tenir en compte diversos consells:1. Desconfia de la venda de participacions falses de la Loteria de Nadal de suposades entitats benèfiques.

2. Evita les falsificacions de bitllets.

3. Les pàgines segures mostren una clau o un candau al peu de la pàgina i inclouen una «s» en la direcció a l'hora de fer la compra (https://www...). Cal tenir-ho en compte.

4. Cal anar amb cura amb els lliuraments deficients de números.

5. Una vegada hagis realitzat l'operació de compra, et recomanem que guardis tots els correus electrònics que hagis intercanviat amb l'empresa amb la qual has gestionat la compra, i que per a una major seguretat realitzis captures de pantalla de la confirmació de la pàgina web.


Comentaris

envia el comentari