ÚLTIMA HORA

📈 Salvador Illa guanyaria les eleccions a Catalunya segons l'última enquesta

Els ciutadans que vulguin renovar el seu DNI o passaport, obligats a esperar 60 dies amb cita prèvia

La situació és cada cop més extrema i a Barcelona la gent està molt indignada per haver d'esperar fins a mitjan juny

Llarga espera per poder renovar el DNI o passaport a Barcelona | Ministeri de l'interior

Les persones que es vulguin renovar el DNI o el passaport hauran d'esperar almenys 60 dies. Aquesta és la situació a la capital catalana i a l'àrea metropolitana de Barcelona, tal com informa el diari 'Ara', tot i que la cosa no canvia gaire a la resta de la comunitat, com ara a les capitals de comarca de l'interior, on també fan esperar fins a mitjan juny. La gent està molt indignada perquè la renovació d'aquests documents suposa un procés massa lent que en alguns casos provoca que les persones afectades no puguin sortir del país o qüestions similars. És el cas de la Lídia, una dona que ho ha intentat fer a l'oficina barcelonina de Trafalgar, sense cap èxit.

La ciutadana es queixa també de les traves burocràtiques que hi ha respecte a la renovació dels documents dels menors perquè han d'anar acompanyats pels dos tutors legals com a requisit essencial. Igual que ella, altres ciutadans han intentat agafar número per a la renovació in situ, en els casos de més urgència, però es tracta de quelcom gairebé impossible. Molts s'han posat a fer cua en aquesta oficina des de les quatre de la matinada per aconseguir cita, arribant a una llarga filera de 200 persones, de les quals només les trenta primeres ho aconseguit l'objectiu. A la resta, els diuen que demanin cita prèvia, però molta gent no pot esperar dos mesos o més.

Els mateixos agents de la Policia Nacional afirmen, que per posar fi a aquesta polèmica situació, els sindicats volen que es contractin almenys 500 funcionaris més per a tot l'Estat, «cosa que significaria una persona més per oficina». D'aquesta manera es podrien oferir més cites diàries disminuint així la llista d'espera. A més, afegeixen que «un 15% de les persones que tenen cita prèvia no s'hi presenten i la majoria no l'anul·len, de manera que impedeixen que es puguin oferir més números», cosa que fa agreujar encara més el panorama. 


Comentaris

envia el comentari