IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els clients que no paguin les factures de Gas Natural seran avisats fins a set vegades

Se’ls informarà per carta i per telèfon

Sigui via telefònica o a través de correu postal, Gas Natural avisarà els clients pendents de pagament fins a set vegades. La mesura també contempla el seguiment de les famílies vulnerables per part de serveis socials amb l’objectiu de reduir el risc de successos tràgics, com el de l’àvia reusenca que va morir a casa seva a causa d’un incendi provocat per una espelma.

L’objectiu del nou model és, segons ha declarat el director del Servei al Client de Gas Natural, Josep Codorniu, avaluar cada cas de manera individual. A més, s’estudiarà la millor manera d’acabar amb el deute sense que això impliqui un tall en el subministrament. Tot plegat conforma un total de vint mesures que enguany tenen un cost aproximat de quatre milions i mig d’euros.

A Catalunya, la companyia té registrades 12.000 famílies a les quals els resulta impossible fer el pagament de les factures. A aquesta xifra, se li han de sumar els prevulnerables, que encara no estan quantificats, en ser una dada que es té en compte des d’aquest mes de gener.


Comentaris

envia el comentari