IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els consells de Protecció Civil per conduir sobre la neu

A més, t'expliquem com posar les cadenes al teu cotxe

Com que aquest dimecres les probabilitats de neu a cotes baixes a Catalunya són altes, amb el següent vídeo aprendràs a posar cadenes de forma molt ràpida i senzilla. A més, Protecció Civil ha posat diversos consells per gaudir de la neu amb el cotxe amb total seguretat i sense cap inconvenient. 

El primer pas bàsic és planificar el desplaçament. Sortiu només si és imprescindible i eviteu circular de nit, ja que els perills són més difícils de detectar. A més, és important que informeu algú del vostre itinerari i de l’horari previst. També el fet de controlar les benzineres que us trobareu en el vostre trajecte per si és necessari parar.

També és molt important posar atenció en l’estat del vehicle, tant el seu manteniment com a l’equipament adequat. És necessari revisar la pressió dels pneumàtics, els llums, la bateria, etc. Porteu el dipòsit ple de combustible i ompliu-lo cada 100 quilòmetres de viatge. També és important portar el telèfon mòbil carregat, armilles reflectores i triangles de senyalització per si pateixes alguna avaria o accident.

Tot i això, si el temporal us agafa dins del cotxe, intenteu buscar un refugi. Si no en trobeu, quedeu-vos dins del cotxe, ja que els pneumàtics actuen com a aïllant del fred. Deixeu la calefacció encesa i la finestra una mica oberta. És important no adormir-se amb el motor engegat. Un altre fet a destacar és netejar periòdicament la neu del vehicle, a més de mantenir net el tub d’escapament per evitar que el fum entri dins del vehicle. També s’ha de recordar que si la nevada us sorprèn per la carretera, conduïu amb molta precaució i deixeu una via lliure per permetre el pas de les màquines llevaneu i dels serveis d’emergència.

A l’hora de conduir amb neu i gel, la conducció ha de ser moderada. Si hi ha neu a la calçada, pareu el vehicle en un lloc on no interrompeu la circulació i poseu les cadenes a les rodes motrius. No utilitzeu les marques deixades per altres vehicles i sempre que us sigui possible circuleu per neu verge. Enceneu els llums d'encreuament i els de boira i mantingueu força separació amb els altres vehicles i no els avanceu.


Comentaris

envia el comentari